Björn Borg satser på sine medarbeiderne

Toppform gir toppresultater. Dette er filosofien som fikk bedriften Björn Borg til å satse på medarbeiderne – og samtidig fordoble inntektene sine. – Obligatorisk trening er et logisk trekk i arbeidet med å nå målene våre, sier personalsjef Lena Nordin hos Björn Borg.

2014: Henrik Bunge blir administrerende direktør for undertøysgiganten Björn Borg og lanserer en ny forretningsplan med skyhøye ambisjoner: Selskapet skal fordoble inntektene sine i løpet av fem år. For å nå målene og levere de planlagte resultatene var det nødvendig med komplekse forandringer, der trening kom til å spille en av hovedrollene.  

- Vi vil at medarbeiderne våre skal være motiverte, sterke og glade – sitt beste jeg – for å kunne yte maksimalt. Vi har en tøff forretningsplan, og derfor må vi også ha en tøffere innstilling enn de fleste. Treningen er obligatorisk og blir fulgt opp og vurdert hver måned, forteller Lena når vi møter henne på SATS Spårvagnshallarna i Stockholm.

Best mulig teambuilding

Lena mener at fellestreningen skaper en resultatorientert kultur der disiplin, fokus på mål og samarbeid står i sentrum.

- Treningen har gjort oss mer målfokuserte og disiplinerte. Vi har blitt flinkere til å prioritere og effektivisere arbeidet vårt, samtidig som treningen gir oss best mulig teambuilding. 

Samtidig understreker Lena at et best mulig resultat avhenger av at man velger en personlig trener og treningsformer som passer for bedriften og dens mål. Da er selvfølgelig valget av samarbeidspartner til forebyggende helsetiltak avgjørende.

SATS lar oss velge den instruktøren vi vil ha, og det brede treningstilbudet garanterer at vi finner treningsformer som passer varemerket vårt. Vi kjører for eksempel ikke dans, men crosstraining og boksing passer perfekt til bedriftskulturen vår.

Bedriften er svært fornøyd med valget av personlig trener.

- Vi prøvde flere trenere, men endte opp med «vår» Johanna (Salminen). Vi pleier å spøke med at vi har adoptert henne. Hun hjelper oss med å bygge opp et fantastisk fellesskap og en gruppetilhørighet som vi tar med oss inn i hver nye uke. Hun forstår hva det er vi vil oppnå og bygger opp treningen deretter.

Obligatorisk Sport’s hour

Fredager mellom klokken 11 og 12 har Björn Borg sin obligatoriske Sport’s hour – en times fellestrening der de sammen med Johanna setter felles mål for hele tiden å utvikle seg og bli bedre som gruppe.

I tillegg har medarbeiderne individuelle «Get-stronger-mål» basert på sine behov og forutsetninger.

- To ganger i året har vi fysiske tester der hver enkelt medarbeider fastsetter sitt personlige mål sammen med Johanna. Målene blir vurdert og fulgt opp hver måned i samarbeid med nærmeste overordnede. 

Nå er det snart to år siden Björn Borg innledet samarbeidet med SATS. Det er ingen tvil om at bedriften kommer til å forlenge kontrakten.

- Siden vi begynte å samarbeide med SATS, har vi forbedret resultatet vårt med 300 prosent. Medarbeiderne er gladere og mer positive, har mer energi og større selvtillit. Av og til er det nødvendig å stille tøffe krav – det må til for oppnå målene.

Tekst: Tove Hjertqvist

Ønsker du mer informasjon om våre bedriftsavtaler?

Fyll ut skjemaet under så kontakter vi deg.

Bedrift
Fornavn
Etternavn
E-post
Antall ansatte
Kommentar