10 tips til aktiv utepåske

Med temperaturer på vei opp og stadig lengre dager er påskeferien en fantastisk anledning til å være i aktivitet ute. Husk solkrem og kle deg etter vær og temperatur.
SATS
Kategori
Treningstips

1. Løp våren i møte

Dørstokkmila er ofte kortere om våren, her får du tips til å komme i gang med løpetreningen. Benytt gjerne anledningen til å variere treningen med naturlige intervaller og fartlek.

2. Ta med yogamatten ut på terrassen

Vårtemperatur i parken eller hagen kan ikke erstatte Hot Vinyasa, men noen enkle yogaøvelser på matten ute gjør godt for både kropp og sjel.

3. Kajakkpadling er trening for hele kroppen

Kajakkpadling er både en trenings- og naturopplevelse der bein, armer, mage og rygg må aktiviseres for å få den beste teknikken. Vannet holder ofte bare 4–5 grader selv om det er 20 grader i luften, så kle deg etter vanntemperaturen, og husk tørrdrakt.

4. Start badesesongen på SUP

SUP (stand up paddle) byr på morsomme utfordringer for både styrke og balanse, test gjerne selv på nærmeste strand, eller meld deg på et kurs. Med tørrdrakt selvsagt, eller våtdrakt hvis du tåler litt kaldt vann.

5. Ta fram sykkelen

I lavlandet holder stiene på å tørke, og veiene er isfrie. Husk at ikke alle veier er feid for grus før du nærmer deg fartsgrensen på landveissykkel.

6. Surf´s up

April byr ofte på lovende bølgevarsel for deg som vil teste brettet. Stad i Norge, svenske Gotland og Tulliniemi i Finland er kjente nordiske surfesteder, men du kan selvsagt også prøvde deg på lokale strender.

7. Gå på digital skattejakt

Geocaching er en digital skattejakt der du bruker GPS eller en app på en smarttelefon i stedet for kart og kompass. På de oppgitte koordinatene ligger det liten boks, en såkalt cache. I boksene ligger det ofte småting som kindereggfigurer, og som du kan bytte om du ønsker det. Det du legger tilbake, må ha samme verdi eller høyere.

8. Test frisbeegolf

Frisbeegolf ligner på vanlig golf, men du bruker frisbee i stedet for ball, og kurver erstatter hull. Prinsippene er ganske enkle, du skal kaste en frisbee fra A til B og prøve å bruke så få kast som mulig. Du kan spille frisbeegolf overalt, med trær og søppelkasser som mål, men nyere baner har metallkurver med kjetting som mål.

9. Tren med partneren din

Sola skinner, og dere har fri. Hvorfor ikke gjøre treningen ekstra hyggelig med øvelser for to som dere kan gjøre sammen ute? 

10. Ski (selvsagt)

Sist, men ikke minst – for noen blir det ikke påske uten ski på beina. De fleste alpinanlegg er fortsatt åpne, og flere steder er det fortsatt mulig å på langrenn. Sjekk lokale snø- og værmeldinger. Og husk å tenke på sikkerhet i fjellet.