Når skal gutta oppdage yoga?

Varmen slår mot deg når du kommer inn i salen der noen og tjue jenter i alle aldre konsentrerer seg om instruktør Harald Deans ordrer. Men hvor er gutta?
SATS
Kategori
Treningstips

En av de hotteste trendene innen trening er yoga og annen trening inspirert av Østens filosofi. Og Hot MOJO (koreografert hotyoga treningskonsept i en sal med 38 grader) er bokstavelig talt et hett tips. Dette er trening som i tillegg til å øke styrke og smidighet gir indre ro og balanse. Mange jenter har oppdaget dette allerede, men gutta er litt treigere, ifølge Harald Dean.

– Det virker ikke som om norske menn har oppdaget denne treningsformen enda, men yoga er veldig populært i USA og England, sier Dean og forteller at blant annet Manchester United-legenden Ryan Giggs har uttalt at grunnen til at han kunne spille fotball på høyt nivå så lenge var at han praktiserte yoga.

– Jeg skal ikke spekulere for mye, men kan det være at norske menn fortsatt har litt fordommer mot yogabasert trening og kanskje er redde for at det er litt femi?

Yoga ble opprinnelig utviklet for menn

– Egentlig er det litt rart at yogabasert trening ikke er mer populært blant menn, sier Harald Dean. – For yoga er faktisk utviklet av menn for menn. Dette er trening som involverer hele kroppen, men som har et annet utgangspunkt og mål enn det vi vanligvis forbinder med trening i vår kultur.


Hot MOJO gir meg økt bevegelighet, noe jeg sårt trenger, og så tror jeg det er skadeforebyggende


På en måte kan du si at Hot MOJO er en mer komplett treningsform enn mange andre, fordi den involverer ikke bare muskler og kondisjon, men også det mentale. Dean mener at yogainspirerte treningsformer som blant annet Hot MOJO vil bli mer og mer populært i årene som kommer, også blant norske menn.

Hot MOJO er effektivt og skadeforebyggende

En av de som har fått med seg dette, er Ola. Ingen av de tre mennene i salen på en tilfeldig time ville stå fram og de bekreftet dermed Deans teori om at norske menn sliter med andre menns fordommer rundt denne treningsformen. Derfor har vi anonymisert Ola, men kan si såpass at han har en fysisk tøff jobb som politi og bruker Hot MOJO som supplement til annen trening.

– Hehe, ikkeno' bilde, ikke sant, sier Ola mens han tørker av matten han har brukt. – Men Hot MOJO er en fin måte å trene på for meg. Det gir meg økt bevegelighet, noe jeg sårt trenger, og så tror jeg det er skadeforebyggende.

Ola trener Hot MOJO et par ganger i uken som et tillegg til styrke og kondisjon.

– Jeg prøvde det for første gang for tre uker siden og la merke til at jeg etter rolig og avslappet, men full av overskudd etter timen. Det var rett og slett en veldig god følelse, og jeg føler at selv etter kun tre uker har blitt sterkere og smidigere på en annen måte enn jeg var tidligere. Kan absolutt anbefales, avslutter Ola. Kanskje det er på tide å utvide treningshorisonten?

Her er oversikt over SATS tilbud innen yoga og pilates