Søt spisspaprika med fetafyll og ristede rotfrukter
Gulrøtter inneholder betakaroten, som er et forstadium til A-vitamin. Etter oppvarming sammen med fett er vitaminet mer tilgjengelig for kroppen. A-vitamin er nødvendig fremfor alt for synet og hudens funksjon.
Ingredienser for 4 pers
Ristede rotfrukter:
3 søtpoteter (ca. 250 g/stk.)
750 g pastinakk
750 g gulrøtter
4 ss rapsolje
¾ ts flaksalt
1 ½ krm svart pepper
Søt spisspaprika med fetafyll:
200 g fetaost (20 %)
2 ss olivenolje
1 krm svart pepper
4 søte spisspaprikaer
150 g halloumi (25 % fett)
½ ts rapsolje
Slik gjør du
Sett ovnen på 200 °C.
Ristede rotfrukter: Skrell rotfruktene og skjær dem i tynne staver. Legg dem i en ovnsform og ha over olje, flaksalt og svart pepper. La stå i ovnen i ca. 25−30 minutter.
Søt spisspaprika med fetafyll: Mos fetaost med en gaffel og bland med olivenolje og svart pepper. Skjær et snitt i paprikaene, fyll dem med fetarøre og plasser dem oppå rotfruktene de siste 15 minuttene.
Skiv halloumi og fres i litt olje i ca. 2−3 minutter på hver side.
Server den fetafylte søte spisspaprikaen med ristede rotfrukter og halloumi.
Se vårt utvalg og sett sammen ditt eget medlemskap!
Bli medlem