Søt spisspaprika med fetafyll og ristede rotfrukter - SATS
Til sats.no
Bli medlem

Søt spisspaprika med fetafyll og ristede rotfrukter

Gulrøtter inneholder betakaroten, som er et forstadium til A-vitamin. Etter oppvarming sammen med fett er vitaminet mer tilgjengelig for kroppen. A-vitamin er nødvendig fremfor alt for synet og hudens funksjon.

SATS
SATS
07. mai 2017

Ingredienser for 4 pers

Ristede rotfrukter:
3 søtpoteter (ca. 250 g/stk.)
750 g pastinakk
750 g gulrøtter
4 ss rapsolje
¾ ts flaksalt
1 ½ krm svart pepper

Søt spisspaprika med fetafyll:
200 g fetaost (20 %)
2 ss olivenolje
1 krm svart pepper
4 søte spisspaprikaer

150 g halloumi (25 % fett)
½ ts rapsolje

Slik gjør du

Sett ovnen på 200 °C.

Ristede rotfrukter: Skrell rotfruktene og skjær dem i tynne staver. Legg dem i en ovnsform og ha over olje, flaksalt og svart pepper. La stå i ovnen i ca. 25−30 minutter.

Søt spisspaprika med fetafyll: Mos fetaost med en gaffel og bland med olivenolje og svart pepper. Skjær et snitt i paprikaene, fyll dem med fetarøre og plasser dem oppå rotfruktene de siste 15 minuttene.

Skiv halloumi og fres i litt olje i ca. 2−3 minutter på hver side.

Server den fetafylte søte spisspaprikaen med ristede rotfrukter og halloumi.

Søt spisspaprika med fetafyll og ristede rotfrukter

Se vårt utvalg og sett sammen ditt eget medlemskap!

Bli medlem

Mat og helse

Les mer om Mat og helse →