Gruppetrening er mer effektivt - SATS
Til sats.no
Bli medlem

Gruppetrening er mer effektivt

Gruppetrening er mer effektivt

Er du en av dem som liker å trene alene? Å trene for seg selv kan være bra, men hvis du er ute etter resultater, finnes det mer effektive måter å trene på.

SATS
SATS
25. oktober 2017

Her er noen gode grunner til å velge gruppetrening neste gang du besøker et SATS-senter.

1. Trygt for kroppen

Når profesjonelle instruktører legger opp og leder en gruppetrening, kan du være trygg på at du får hjelp med positur og teknikk. Trenings- og belastningsskader forekommer hyppigere når man trener for seg selv enn når man trener med en gruppe.

2. Trenger ikke forhåndskunnskap

De fleste av SATS gruppetimer er lagt opp for at mennesker med ulikt kunnskapsnivå og ulik treningsbakgrunn skal kunne delta sammen. Mange er redde for å delta på gruppetimer fordi de tror at denne treningsformen er forbeholdt proffene, men det er en myte. Gruppetimer er for alle.

3. Det er morsomt å trene med andre

Flere mennesker oppgir kjedsomhet som en viktig årsak til at de slutter å trene. Variasjonen mellom gruppetreninger gjør at ingen økter er like. Ulike instruktører bruker ulike metoder, ulike øvelser og musikk. Når man går inn i en gruppetreningsøkt uten helt å vite hva den neste halvtimen eller timen skal inneholde, gjør nysgjerrigheten at minuttene flyr av gårde.

4. Gir bedre fremgang

Å trene sammen med noen er ikke bare hyggelig, det er også veldig smart hvis du vil ha fremgang. Gruppetreninger holder deg interessert og motivert fordi det er en instruktør som setter premissene og presser deg til å yte det lille ekstra hver gang. Det kan også være en stor fordel å ha en fast time, en slags treningsplikt.

5. Komplett trening

Det finnes mange mosjonister som hopper over ett eller flere av de viktige elementene i en treningsøkt. I stedet for å ta seg tid til å varme opp, å skalere rolig ned eller å tøye skikkelig i etterkant, hopper man rett på kondisjon eller tunge vekter. Så hopper man videre inn i dusjen. En gruppetreningsøkt tar hensyn til de forskjellige stadiene man må gjennom når man trener, og de som deltar føler seg gjennomtrente og fornøyde etterpå.

Bli med på gruppetrening! Her finner du alle våre ulike klasser, og garantert noe som passer for deg.

Se vårt utvalg og sett sammen ditt eget medlemskap!

Bli medlem

Treningsmotivasjon

Trening

Les mer om Trening →