Kom i form med latter og søvn!

Søvn og latter er like viktig som trening. Nå utvider vi satsingen på folkehelse med online «lattertrening» og søvnmeditasjon.

Happy New Laughter

- Vi mener den beste måten å starte dagen på, er ved å få seg en god latter. Derfor lanserer vi nå onlinetreningen «Happy New Laughter» - en 15 minutters treningsøkt med lattergaranti! sier Tonje Kristenstuen, Concept Manager i SATS.

Det velbrukte utsagnet «en god latter forlenger livet» er faktisk ikke bare en klisjé.

Latter belaster de fleste musklene i kroppen på samme måte som ved en god treningsøkt. I praksis frigjøres endorfiner og stressnivået i kroppen går ned.

Å smile og le er av så avgjørende betydning for livskvaliteten, at latter faktisk kan betraktes som fullverdig meditasjon.

- Visste du at kroppen vår ikke skiller mellom falsk- og ekte latter? Den fysiske effekten er lik om du bestemmer deg for å le, eller fniser automatisk. Du trenger altså ikke å ha utpreget sans for humor for å gi deg selv trening ved hjelp av latter, forklarer Kristenstuen.

> Se trailer av timen

Happy New Sleep

Skal du virkelig slappe av, er det imidlertid bare èn ting som gjelder: søvn.

- I SATS er vi opptatt av å gi våre medlemmer et helhetlig tilbud, derfor tilbyr vi nå søvn- og avslapningsmeditasjon «Happy New Sleep» på SATS Online. Dette er et lavterskeltilbud til alle som har behov for å slappe av. I praksis legger du deg bare ned og lytter til det som skjer. Meditasjonen fokuserer på pusten din, og gir en rolig veiledning for å holde tankene konsentrerte og harmoniske, sier Tonje Kristenstuen.

Å sove godt er helt avgjørende for god fysisk og psykisk helse. Det er et av våre mest grunnleggende behov. Når vi sover, hviles-, vedlikeholdes- og gjenoppbygges kroppen.

Normalt sett er ikke èn natt med dårlig søvn spesielt farlig, men over tid vil søvnproblemer gi dårlig livskvalitet.

Søvn er med andre ord like viktig som å le og å trene.

> Se trailer av timen

Happy New You

Både lattertreningen «Happy New Laughter» og søvnmeditasjonen «Happy New Sleep» er en del av SATS store satsing på helhetlig folkehelse, kalt «Happy New You».

- Januar er for veldig mange en start på noe nytt, man setter seg mål, og jobber mot å bli en bedre versjon av seg selv. Å trene og holde seg i bevegelse, handler om å ha det gøy, oppleve mestring og å få ekstra energi. Endorfinene etter en treningsøkt gjør underverker med både humøret og tiltakslysten. Det er hovedbudskap i «Happy New You», sier nordisk markedssjef i SATS, Marianne Orderud

Jeg vil sette sammen mitt medlemskap!

Bli medlem