Nå er høstens nyheter her

Nå er det også vitenskapelig bevist at gruppetrening virkelig virker! I SATS ønsker vi å gjøre mer av det som virker, og fra 27.august utvider vi våre gruppetimer med fire nye – og superspreke – alternativer.

Da forskere fra amerikanske Penn State University samlet 25 «stillesittende» personer til 30 uker med ulike former for gruppetimer, var resultatet oppsiktsvekkende.

Etter syv og en halv måned med svette og melkesyre kunne hele 20 av 25 deltagere skryte på seg å ha fullført hver eneste time. Samtlige deltagere hadde dessuten fått lavere fettprosent og kolesterolnivå, samt større selvtillit. Og kanskje den største bonusen: Alle som var med i prosjektet hadde blitt aktive mosjonister som prioriterte trening i hverdagen.

Høstens nyheter er:

Cardio Energy

Den ultimate kondisjonsøkten! Uansett om du velger en 30-, 45-, eller 60 minutters klasse, er du garantert en morsom og fartsfylt treningsøkt, full av energi, pumpende musikk og svette utfordringer. Øvelsene er enkle og pulskrevende og vi garanterer deg at du går ut av salen med et fornøyd smil om munnen.  

> Se film av den nye timen

Body for Life

Dette er en lavterskel time der du får trent hele kroppen på en morsom, effektiv og skånsom måte. Body for Life kombinerer styrke og kondisjonstrening i sal uten løping og hopping, til fengende musikk. Timen passer perfekt for deg som nettopp har begynt å trene  eller ønsker en treningsøkt med noe lavere intensitet.

> Se film av den nye timen

Pure Strength

For deg som elsker styrketrening! En skikkelig styrkeøkt med tunge vekter og få repetisjoner. Ingen kondisjonstrening, bare ren og skjær muskelbygging. Passer både for deg som vanligvis går på styrketimer, og for deg som liker å trene på egenhånd.

> Se film av den nye timen

HIIT the Bike

HIIT står for «høyintensiv intervalltrening». Dette er en treningsform som veksler mellom korte perioder med høy puls og perioder med aktiv hvile. I denne spinning klassen får du presset effekten fra en 60 minutters klasse inn på en halvtime, men det krever at du er villig til å gi det lille ekstra.

Her kan du lese mer om studien fra forskerne ved Penn State.

Nyheter