En ny måte å trene på!

Da SATS startet opp i 1995 revolusjonerte man måten å drive treningssentre på.

Helsestudiobransjen hadde i mange år hatt et noe ekskluderende miljø, og man snakket humoristisk om at klientellet stort sett bestod av ”apekatter i bolebukser og babes i g-streng”. SATS ønsket å snu opp ned på dette ved å tilby et inkluderende miljø for vanlige mennesker. Derfor var vi bl.a. nøye med kleskoder for medlemmer og ansatte samt skillevegger i dusjen for at folk skulle føle seg trygge i et nytt miljø. Sammen med høy kompetanse og service skulle treningsglede stå i fokus.

Noen historiske milepæler:

1991
Vegard Liven og Bjørn-Sigurd overtar treningssenteret Spektrum Trim og Helse. Senteret blir et pilotprosjekt, der eierne tester ut ulike måter å drive på. Erfaringene fra Spektrum bakes inn i SATS-konseptet, som er i ferd med å ta form.

1995 - åpning!
SATS-kjeden grunnlegges av Vegard Liven og Bjørn-Sigurd Johansen. Med på eiersiden er også Aksel Gresvig og Thor-Øistein Endsjø. Den offisielle åpningen finner sted 28. april. Kjeden er i gang med følgende åtte sentre: Spektrum, Stovner, Ila, Hamar, Kristiansand, Ålesund, Bergen og Skårer. Sentralt i markedsføringen står en annonse med en stor og frodig dame, som vekker mye oppmerksomhet. Tittelen på annonsen lyder: ”SATS er noe helt annet”. Ved utløpet av året er kjeden vokst til 12 sentre.

1996
Veksten fortsetter med fem nye sentre i halvåret. Ved utgangen av året teller SATS 22 sentre. SATS etablerer også sitt eget klesmerke, SATS Sports, som kommer med nye kolleksjoner to ganger i året. Kjeden går samtidig inn som samarbeidspartner og største sponsor i forbindelse med Norges Olympiske Komites satsning på Olympic Aid under OL i Atlanta.

1997
Flere eiere kommer til gjennom en rettet emisjon i februar, bl.a. Storebrand og Hakon-gruppen samt en del mindre institusjonelle investorer. Emisjonen gjør det mulig å styrke posisjonen som markedsleder innen både drift av treningssentre og handel med treningsutstyr. Tande-P er frontfigur i en kampanje som heter ”Helse til å være hest to ganger uka”, der han leker med en energisk kameratflokk. ”Det ska’ itj så my træning te” sier Tande-P.

1998
Tre år etter åpningen er kjeden vokst til 49 sentre i Norge og fire sentre i Sverige. Spjælingen Jonathan fra modellbyrået Ugly Models i London er blikkfang i markedsføringen, der han utkonkurrerer fire kroppsbyggere på stranden med kreativ bruk av et ”strekkfjærlignende” treningsredskap.
Mot slutten av 1998 selges SATS-kjeden til det amerikanske selskapet Mc Cown De Leeuw, gjennom deres europeiske datterselskap i London, Euro Fitness Holding. SATS Skandinavia blir med dette den Skandinaviske divisjonen i verdens største fitness-konsern: Fitness Holdings Worldwide. Konsernet får etterhvert treningssentre i både USA, Tyskland, Spania og Asia, i tillegg til de skandinaviske landene.

1999
SATS inngår en samarbeidsavtale med Norges idrettsforbund og olympiske komité. Samtidig bestemmer kjeden seg for å gå bresjen for fysisk aktivitet ved å erklære seg som "selve pådriveren for økt fysisk og psykisk velvære". SATS skal også forbedre folks hverdag ved å tilby "ren, skjær treningsglede". I markedsføringen er det nå lekende barn som brukes i en kampanje for å vise at bevegelsene man gjør i et treningssenter ikke er noe nytt, men mye av det samme vi gjorde på lekeplassen som barn.

2000
SATS fortsetter å vokse, og passerer 100 sentre i Skandinavia. Samtidig med at kjeden får sitt første senter i Spania (!), åpner SATS Alta i Nord-Norge og SATS Nationalteateret i Oslo sentrum. Utpå høsten trues treningsbransjen av Arbeiderpartiregjeringens forslag til statsbudsjett, der man vil legge moms på trening. Dette blir startskuddet på en åtte måneder lang kamp: Kampen mot moms på trening.

2001
SATS og treningsbransjen vinner kampen om svettemomsen. Regjeringen snur i saken og Stortinget vedtar i revidert nasjonalbudsjett at det ikke skal betales moms på trening. I markedsføringen bryter SATS en barriere ved å bruke Cindy Crawford som frontfigur. Kampanjen er lik i USA, Tyskland, Skandinavia og Asia. Annonsen vekker imidlertid strid både internt og eksternt. VG bruker en dobbeltside på saken og sammenlikner Cindy med den store tjukke dama fra 1995.

2002
Det skandinaviske invisteringsselskapet Nordic Capital og de norske SATS-gründerne Vegard Liven, Aksel Gresvig og Bjørn-Sigurd Johansen kjøper den skandinaviske delen av SATS-kjeden av amerikanske 24 Hour Fitness Worldwide. Det gjøres en rekke grep for å bedre lønnsomheten i selskapet. Et av disse er å dyrke SATS-konseptet i de store byene, men åpne opp for lokale tilpasninger på små og mellomstore steder gjennom det såkalte Spenst-konseptet. Dette innebærer at en del SATS-sentre konverterer til Spenst.

2003
Det nye eierskapet gir resultater. Etter betydelige omstillingstiltak hopper SATS kraftig på Norsk Kundebarometer og har fått langt mer fornøyde medlemmer enn for bare ett år siden. Humøret er også bedre i organisasjonen, noe som materialiserer seg i aprilspøken Ta SATS med Hund. Flere journalister går rett på, og både Stavanger Aftenblad og Vårt Land trykker saken.

2004
SATS lanserer SatsYoga på 21 sentre. Sammen med høstlanseringen CorePuls er SatsYoga blant de mest populære timene på timeplanen. Med god hjelp fra nyttårsforsettene strømmer folk til sentrene som aldri før. Nytt av året er premiering av medlemmer som trener to ganger i uken eller mer...

2005
SATS feirer 10 års jubileum med brask og bram i april. Premiering av medlemmer som trener 2 ganger i uken ble en suksess og forsatte.

2006
Til en pris av 1,6 mrd. SEK (1,4 mrd. NOK) kjøper Tryg i Danmark, nå TryghedsGruppen smba Nordens største treningssenterkjede SATS, som da hadde over 200.000 medlemmer fordelt på 100 egeneide treningssentre i de fire nordiske land.

2007
SATS lanserer den revolusjonerende aktivitetsmålingen SatsSjekken. Dette er en tre dagers måling som måler bl.a. daglig kaloriforbruk, søvnkvalitet og treningseffekt. En personlig trener leser av resultatene og gir deg råd om hvordan du kan leve smartere.

Barnetimene SatsKids blir lansert. Dette er morsomme aktivitetstimer for barn i alderen 4-5 år og 6-7 år. Dette styrker SATS i å gi familien mulighet til å være samtidig i aktivitet.

2008
Åpner SATS Hauketo og SATS Solli plass. Lanserer produkter som SatsGliding, SatsSykkelKlassisk og PT 30. I tillegg får medlemmene sin egen digitale treningsportal, kalt MySats.

2009
I 2009 lanserte vi flere spennende klasser og vi opplevde stor suksess med eventklassen Let´s Dance Afro, som også fikk fast plass på timeplanens som SatsAfro.Vi lanserte også flere timer tilpasset seniorer samt SatsSykkelBirken som er tilpasset de som satser på lange sykkelløp.

2010
Året starter med åpningen av SATS Metro på Lørenskog. Senteret fikk nye og friskere farger, og har alt på ett plan. Vi åpnet også SATS Bislett og SATS Storo i løpet av høsten, SATS Bislett ble også kåret til Oslos beste treningssenter av magasinet Kapital. I løpet av året opplevde vi stor suksess med lanseringen av mange nye gruppetimer. SatsEnergy, Zumba, Piloxing, Tabata, Nike Dynamic Training og EurovisionCycling er noen av de nye timene som fikk plass i timeplanen.

2011
SATS lanserer ny logo og profil.  Flere sentre oppgraderinges med ombygginger, ny design og nytt utstyr. Treningssenteret Oxigeno i Oslo blir bygd om til et rent SATS-senter med den nye designprofilen, og SATS Bergen bygges om totalt og fremstår som et nytt senter. Vi øker takten på produktlanseringene, og slipper nyheter som for eksempel Parkour, SATS Running Club, NTC Get Fit!, Outdoor Tabata, SH`BAM og Fight Circuit. Våren 2011 samlet vi inn brukt treningstøy for Fretex i forbindelse med lanseringen av sykkelklassen ReCycling. SATS tok også et teknologisk sprang med lansering av ny nettside der medlemmene kan gi tilbakemeldinger på gruppetreningen. I tillegg lanserte vi SATS-applikasjoner for smarttelefoner i alle de nordiske landene.

Les mer om SATS

SATS møter: Ståle Sandbech

Ståle Sandbech vant OL-sølv i slopestyle på snowboard i Sotsji-OL, og er ansett for å være en av verdens aller beste snowboardkjørere i en alder av 20. Han deltok i sitt første OL i Vancouver som 16-åring.

Maksimal Mage

For å ta treningen din til neste nivå, må du styrke og bygge kroppen innenfra. Pernilla Gunnskog, PT på SATS Spårvagnshallarna, hjelper deg i gang med den optimale magetreningen.

SATS møter: Ståle Sandbech

Ståle Sandbech vant OL-sølv i slopestyle på snowboard i Sotsji-OL, og er ansett for å være en av verdens aller beste snowboardkjørere i en alder av 20. Han deltok i sitt første OL i Vancouver som 16-åring.

Ferskpressede herligheter

Her har vi samlet noen gode oppskrifter på oppfriskende drikker som passer bra etter treningen, som frokost, eller når du trenger et vitaminkick.

Sov deg smart og sterk

SATS MAG: God søvn gir kroppen en sjanse til gjenopphenting og oppbygging.