Trening for barn og voksne

Vi har som mål å hjelpe medlemmene våre til å leve et aktivt liv!

For å få til dette har vi skapt et bredt treningstilbud som passer for mennesker i alle faser av livet. SATS ønsker å hjelpe barn og unge med å få gode vaner tidlig i livet. Ved å øke oppmerksomheten rundt betydningen av sunn mat og regelmessig trening og hvordan dette påvirker helsen både fysisk og psykisk, bidrar vi til dette. Barns helse påvirkes i stor grad av foreldrenes helse og velvære.

SATS ønsker å skape aktiviteter og opplevelser for hele familien, enten sammen eller hver for seg. SATS ønsker å bidra til fysisk aktivitet gjennom å tilby pedagogisk og godt tilpasset trening til barn og unge, med fokus på bevegelse og lek. Alle er velkommen, og på SATS barn- og ungdomstimer har vi ingen prestasjonskrav.

Det er mange fordeler med at barn og unge er fysisk aktive.

Noen av disse er økt velvære, bedret selvtillit, forbedret innlærings- og konsentrasjonsevne, økt muskelstyrke, bedret kondisjon og mindre risiko for belastningsskader. Å være fysisk aktiv er bra for både hjerte og hjerne, samtidig som at det er gøy å bevege seg. Gjennom å være fysisk aktiv blir innlæringsevnen bedret og det blir lettere å lære – både for barn og voksne.

Andre fordeler med å være fysisk aktiv både som barn og voksen:

  • Immunforsvaret styrkes og motstandskraften mot blant annet infeksjonssykdommer øker.
  • Skjelettet blir sterkere og risikoen for beinskjørhet minsker.
  • Kondisjonen bedres og risikoen for hjertesykdommer minsker – hjertets slagvolum øker, kroppens evne til å ta opp oksygen bedres og arbeids- og hvilepulsen blir lavere.
  • Muskelstyrken øker, noe som bedrer kroppens evne til å forbruke fett.
  • Ledd, leddbånd og sener styrkes.
  • I hjernen øker produksjonen av endorfiner, kroppens eget morfinliknende hormon. Det demper opplevelsen av smerte, minsker risikoen for depresjon og forbedrer nattesøvnen.
  • Stoffskiftet bedres.
  • Blodkarene beholder sin elastisitet og blir mindre forkalkede, blodgjennomstrømningen øker og kroppens celler får oksygen raskere og kolesterolinnholdet i blodet minsker.
  • Gjennom økt blodsirkulasjon blir huden glattere og mer elastisk.

De nordiske anbefalingene for barn og unge er minst 60 minutter fysisk aktivitet hver dag. Aktivitetene bør inkludere både moderat og høy intensitet. De bør i tillegg være så allsidige som mulig for å kunne bidra til bedre kondisjon, muskelstyrke, bevegelighet, hurtighet, reaksjonstid og koordinasjon.

Kilde: Riksidrottsförbundet (The Swedish Sports Confederation) – Hvorfor idrett og fysisk aktivitet er viktig for barn og ungdom.

Mer om familierelatert trening

SATS for de små

Ta med barnet ditt til SATS!

SATS Together

Barn og ungdommer er velkomne hos oss!

SATS Youth

Ungdommer er velkomne hos oss!

Barnepass

Vi har som mål å hjelpe medlemmene våre til å leve et aktivt liv!

Trening og graviditet

Graviditeten er en tid fylt av store forandringer både fysisk og psykisk.