Derfor deltar over halvparten av våre medlemmer på gruppetrening

Ekte, ren og genuin treningsglede er smittsomt, og SATS-medlemmer føler på denne gleden mer enn noen andre. Den unike lykkefølelsen og den påfølgende mestringsfølelsen finner du i gruppetimene. Det er faktisk vitenskapelig bevist!
SATS
Kategori
Bedriftshelse

SATS tilbyr 120 ulike gruppetimer over hele landet. Med egne løpetimer, crosstraining (sirkeltrening), bootcamps, yoga, dansetimer, HIIT-trening og rene styrketimer i sal uten krav til koordinasjon, så tilbyr SATS noe for alle.

– Det er sosialt, effektivt og gøy – og nå er det til og med vitenskapelig bevist at gruppetrening som treningsform virkelig fungerer. Det konkluderte forskere fra Penn State University i en studie fra 2016. I vår egen undersøkelse Health & Happiness utført av Opinion* for SATS, ser vi også at mange blir motiverte av å trene med instruktør, forteller Marianne Orderud, markedsdirektør i SATS.

Oppsiktsvekkende resultater

Studien fra Penn State University, ledet av doktor Jinger Gottschall, samlet 25 stillesittende personer for å fullføre et 30-ukers program bestående av ulike former for gruppetimer. Resultatet var oppsiktsvekkende! Ikke bare kunne 20 av 25 oppgi at de hadde fullført hver eneste time, men alle hadde fått lavere fettprosent og kolesterolnivå. De følte seg rett og slett bedre, og selvtilliten hadde økt deretter.

Samtlige deltakere hadde dessuten blitt aktive mosjonister som begynte å prioritere trening i hverdagen.

– Dette beviser at gruppetrening er den perfekte måten å komme i gang på, sier markedsdirektøren.   

Mer motivert av gruppetimer

At medlemmene våre føler litt ekstra på lykkefølelsen kommer tydelig frem i Health & Happiness - undersøkelsen*. Svarene vi fikk viser at SATS-medlemmer rett og slett er lykkeligere enn resten av den nordiske befolkningen. De er generelt mer fornøyd med seg selv, livet og hvordan de takler hverdagens utfordringer – og har rett og slett en god livskvalitet. De oppgir også at de blir mer motivert til å trene av gruppetimer og instruktører.

Men hva er det med gruppetimer som er så bra?

– Gruppetimene kombinerer god musikk og flinke instruktører som gjør stemningen energisk og positiv, og det er morsomt. Kanskje du til og med glemmer at du trener! Du trenger ikke være redd for å gjøre feil, for du får profesjonell hjelp av instruktørene som vet hva de driver med, forteller Atle Arntzen, som er PT-ansvarlig i SATS. 

De positive instruktørene vet dessuten hvordan de skal løfte stemningen, og timene kan være ekstra sosiale om du ønsker det. Noen gruppetimer krever samarbeid, spesielt styrketimene og Boot Camp – som er et tøft og morsomt alternativ der man trener i gruppe sammen med en personlig trener.

Mer enn 120 ulike gruppetimer å velge mellom

Når du finner ut av hva du ønsker med treningen din er det bare å finne frem til den eller de gruppetimene som passer deg. Vi har timer med og uten musikk, med og uten koordinasjon, høy intensitet og lav intensitet. Med så mange gruppetimer å velge mellom kan du oppdage noe nytt hele tiden, og det er skikkelig motiverende for treningen!

– Med 120 ulike typer timer vil jeg påstå at vi har noe for absolutt alle. Vi har timer som «running» i grupper, crosstraining (Sirkeltrening), bootcamps, yoga, dansetimer, HIIT-trening og rene styrketimer i sal som ikke krever koordinasjon. Andre populære timer er Cardio Energy, Body for Life, Shape Up og Power Step – der du får både kondisjon og styrke, med litt mer koordinasjon, forklarer Atle. 

Og du? Senk ambisjonsnivået og ikke vær redd for at du er ny på en time. Når du trener i sal har de andre mer enn nok med seg selv. Og om du lurer på noe er det bare å spørre våre flinke og inspirerende instruktører.

Mindre stress å trene med andre

I tillegg til at trening i seg selv gjør underverker for kropp og helse, vil det å være sammen med andre mennesker være bra for den mentale helsa. Det å trene med flere gjør  at du kobler av og stresser mindre, selv om du bare trener halvparten så mye. Helsegevinsten er der likevel!

Summen av det hele vil garantert gi deg økt livskvalitet – bare prøv selv!

SATS er Nordens største treningssenterkjede med en sterk visjon om å spille en viktig rolle for helsen og livskvaliteten til medlemmene våre og i samfunnet.

We will make the Nordic people healthier and happier!

Om SATS:

  • Nordens største treningssenter, med totalt 245 treningssentre

  • 700 000 medlemmer

  • 10 000 ansatte, noe som tilsvarer omkring 2000 heltidsstillinger

  • Tilbyr ca. 120 ulike gruppetreningstimer og spesialutviklede konsepter

  • Egen utdanning og sertifisering av Personlige trenere og Gruppetreningsinstruktører

  • SATS er en del av SATSGROUP som omhandler merkevarene SATS, ELIXIA, FRESH FITNESS, HIYOGA og METROPOLIS

*Undersøkelsen Health & Happiness

Survey 2018 ble utført i februar-mars 2018. Der svarte til sammen 4000 nordmenn, svensker, dansker og finner over 18 år, og totalt 2000 SATS-medlemmer i Norge, Sverige og Finland på spørsmål om trening og helse.