Slik blir du en attraktiv arbeidsgiver

Som arbeidsgiver bør du vite at nøkkelen til engasjerte, glade og effektive ansatte ligger i fysisk aktivitet – også i arbeidstiden.
SATS
Kategori
Bedriftshelse

For mye stillesitting i løpet av arbeidsdagen øker faren for livsstilssykdommer og gir høyere sykefravær. I tillegg til at tilrettelagt fysisk aktivitet gir engasjerte, glade og effektive ansatte, bør du som arbeidsgiver også være klar over at det faktisk er et krav til tilrettelegging for fysisk aktivitet i arbeidsmiljøloven. I paragraf 3-4 står det at «Arbeidsgiver skal, i tilknytning til det systematiske helse-, miljø- og sikkerhetsarbeidet, vurdere tiltak for å fremme fysisk aktivitet blant arbeidstakere».

Klar tale i loven – og det finnes flere argumenter for at det vil lønne seg å tilrettelegge for trening i arbeidstiden!

Om SATS:

  • Nordens største treningssenter, med totalt 245 treningssentre

  • 700 000 medlemmer

  • 10 000 ansatte, noe som tilsvarer omkring 2000 heltidsstillinger

  • Tilbyr ca. 120 ulike gruppetreningstimer og spesialutviklede konsepter

  • Egen utdanning og sertifisering av Personlige trenere og Gruppetreningsinstruktører

  • SATS er en del av SATSGROUP som omhandler merkevarene SATS, ELIXIA, FRESH FITNESS, HIYOGA og METROPOLIS

Du blir en mer attraktiv arbeidsgiver

For deg som arbeidsgiver er det viktig å være attraktiv nok til å kunne tiltrekke deg de flinkeste folka. Og da er det godt nytt at arbeidsgivere som nettopp tilrettelegger for trening er de mest attraktive på jobbmarkedet. Faktisk er trening i arbeidstiden et av godene ansatte rangerer høyest.

Det er mange fysisk inaktive som har et ønske om å trene, og kanskje de ville blitt mer motivert dersom det var noe de fikk skattefritt via jobben? Det er en vinn-vinn-situasjon for alle når gevinsten av trening på arbeidsplassen er bedre humør og mental tilstand, bedre evne til å takle stress, økt velvære og reduserte muskelspenninger. Når det i tillegg kan bedre samholdet og miljøet på arbeidsplassen, kan det også føre til mindre sykefravær blant de ansatte.

Det er idébanken.org, underlagt Arbeids- og velferdsdirektoratet, som trekker frem disse positive effektene ved trening på arbeidsplassen.

Kroppen trenger aktivitet og styrketrening

Kroppen er skapt for å bevege seg. Stillesitting gjør oss skrøpelige over tid og mer utsatt for diverse plager og sykdommer. Dessverre er det mange som ikke beveger seg nok for å veie opp for alle timene som blir tilbragt på rumpa.

I undersøkelsen Health & Happiness for SATS utført av Opinion*, ser vi at medlemmene våre digger å trene. Omtrent halvparten av medlemmene i Norge og Sverige oppgir at de stortrives på spørsmål om de liker å trene, og hele seks av ti i Finland gir toppscore.

Kanskje de som liker å trene merker at kroppen slites mindre av å sitte foran PC-en hele dagen hvis de gir den det den trenger – nemlig aktivitet og styrketrening?

I undersøkelsen kommer det dessuten frem at de som trener rett og slett er lykkeligere, noe som er et gode både privat og på jobb.

SATS tilrettelegger trening og oppfølging for alle

Har du medarbeidere som jobber med en del fysiske anstrengelser, og tenker at det ikke er nødvendig med trening ved siden av? Da tar du feil. For selv med mer bevegelse enn de som sitter stille, handler det om riktig trening tilpasset hver enkeltes kropp for å styrke den så godt som mulig.

Dette legger SATS til rette for. Vi ønsker nemlig at bedriftskundene våre skal få mest mulig igjen når de velger å investere i de ansattes helse, med et variert og allsidig tilbud som tilpasses hver enkeltes ønsker og nivå. Det skal også være gøy og motiverende å trene, noe våre instruktører, personlige trenere og gruppetimer legger vekt på. Vi vil inspirere, forebygge og analysere for at alle skal oppnå best mulig resultat!

SATS er Nordens største treningssenterkjede med en sterk visjon om å spille en viktig rolle for helsen og livskvaliteten til medlemmene våre og i samfunnet.

We will make the Nordic people healthier and happier!

*Undersøkelsen Health & Happiness Survey 2018 ble utført i februar-mars 2018. Der svarte til sammen 4000 nordmenn, svensker, dansker og finner over 18 år, og totalt 2000 SATS-medlemmer i Norge, Sverige og Finland på spørsmål om trening og helse.