Kyllingfilet med ristede rotfrukter og basilikumyoghurt
Kyllingfilet med ristede rotfrukter og basilikumyoghurt
Ristede rotfrukter:
1 kg gulrøtter
1 kg pastinakker
6 hvitløksfedd
1 ½ ss fersk/tørket timian
¾ ts salt
1 ½ krm svart pepper
4 ss matolje
Basilikumyoghurt:
2 dl matyoghurt
½ krukke basilikum
1 hvitløksfedd
1 krm salt
½ krm svart pepper
Kyllingfilet med bacon:
8 skiver bacon
800 g kyllingfilet
¾ krm svart pepper
Slik gjør du
Sett ovnen på 225 °C.
Ristede rotfrukter:
Skrell og skjær rotfruktene i staver. Legg dem på et stekebrett sammen med hvitløksfedd, timian, salt, pepper og rapsolje. Tilbered rotfruktene i ovn i ca. 30 minutter.
Basilikumyoghurt:
Grovhakk basilikumbladene, press eller riv hvitløken og rør ned i matyoghurten. Smak til med salt og pepper.
Kyllingfilet med bacon:
Legg en baconskive rundt hver kyllingfilet og stek 2–3 minutter på hver side så de får litt farge. Krydre med svart pepper. Skru ned temperaturen på ovnen til 150 °C. Sett filetene i ovnen i 12–15 minutter eller til de er gjennomstekte.
Server kyllingfiletene med ristede rotfrukter og basilikumyoghurt.