Laks med cashewdekke og mathavresalat

Cashewnøtter er rike på magnesium, som trengs for å aktivere enzymer i energiomsetningen som er nødvendige for både styrke og utholdenhet.
SATS
Kategori
Mat og helse

Ingredienser for 4 pers

600 g laksefilet

1 ts rapsolje til steking

Cashewdekke:

2 dl cashewnøtter

1 hvitløksfedd

revet skall fra 1 lime

1 ½ ss søt chilisaus

30 g romtemperert smør

Mathavresalat:

3 dl mathavre

½ purreløk

1 ts rapsolje

1 krm salt

1 krm svart pepper

1 pk cherrytomater (250 g)

1 pk svarte bønner (230 g avrent vekt)

Pynt:

Limebåter

Slik gjør du

Sett ovnen på 175 °C.

Stek laksen i stekepanne på middels varme i ca. 3–4 minutter på hver side til den nesten er helt ferdig.

Cashewdekke: Grovhakk cashewnøttene, press hvitløken og bland med revet limeskall, søt chili og romtemperert smør. Legg laksen i en ovnsform, ha over cashewrøren og la stå i ovnen i 4–5 minutter.

Mathavresalat: Kok mathavren som anvist på pakken. Strimle purreløken og fres den 2–3 minutter i olje. Krydre med salt og svart pepper. Del cherrytomatene i to, skyll bønnene og bland alle ingrediensene i den nykokte mathavren.

Server laksen med mathavresalat og pynt med en limebåt.