Bli medlem
Finn treningssenter
Medlemskap
  • Trening
    Treningsstudio
    SATS Online
    SATS Yoga
    Treningsprogram
    Øvelser
  • Gruppetrening
    Book gruppetrening
    Gruppetimer på SATS
  • PT
    Personlig trener
    Boot Camps
  • SATS app
    Barnepass
    Badstu
    Fysioterapi
    SATS-produkter
    Kroppsanalyse på SATS
  • Mat og helse
    Kost og ernæring
    Oppskrifter
  • Trening og treningstips
    Styrketrening
    Motivasjon og mental trening
    Trening og menstruasjonssyklus
    Trening for gravide og etter fødsel
    Yoga og fleksibilitet
    Kondisjonstrening
    Gå ned i vekt
    Bli definert og veltrent
    Hjemmetrening
    Kom i gang med trening
    Fysioterapi
  • Bedriftshelse
    Smarte arbeidsgivere
    Glade ansatte
  • Våre medlemmer
    PT-historier
    Intervjuer
    Historier
Kundeservice
Logg inn
Bli medlemLogg inn
  1. Mat og helse
  2. Oppskrifter
  3. Solsikkefrøpanert kyllingfilet med bønnesalat

Solsikkefrøpanert kyllingfilet med bønnesalat

Bønner og frø gir denne næringsrike retten en veldig lav GI. Ny forskning har dessuten koblet det umettede fettet i solsikkefrøene til redusert bukfedme.

SATS
SATS

Kategori

Mat og helse

Ingredienser for 4 pers

Solsikkefrøpanert kyllingfilet:

900 g kyllingfilet

3 ss soyasaus

1 ½ dl solsikkefrø

2 ts rapsolje til steking

1 ½ krm svart pepper

Sitronyoghurt:

Revet skall av ½ sitron

½−1 hvitløksfedd

2 dl matyoghurt

1 krm salt

1 krm svart pepper

Bønnesalat:

15 aspargeser (ca. 300 g)

2 ss rapsolje til steking

1 pk svarte bønner (230 g avrent vekt)

1 pk røde bønner (230 g avrent vekt)

1 pose italiensk salatblanding (70 g)

1 pk cherrytomater (250 g)

½ agurk

1 ss rapsolje

Tilbehør:

4 skiver grovbrød

5 g smør/margarin per skive

Slik gjør du

Solsikkefrøpanert kyllingfilet: Hell soyasaus og solsikkefrø i hver sin skål. Del filetene så de blir halvparten så tykke, og vend dem først i soyasaus, deretter i solsikkefrø. Fres kyllingen i rapsolje i ca. 3−4 minutter på lav til middels varme på hver side, til den får litt farge og blir gjennomstekt. (OBS: Solsikkefrøene brenner seg lett, så bruk ikke for høy varme.) Krydre med svart pepper.

Sitronyoghurt: Vask sitronen grundig (velg gjerne økologisk sitron når du bruker skallet). Riv det ytterste av sitronskallet og ha det og hvitløken i matyoghurten. Smak til med salt og pepper.

Bønnesalat: Del aspargesen i mindre biter og fres i rapsolje i ca. 5 minutter. Skyll bønnene, del cherrytomatene på midten og skjær agurken i terninger. Bland ingrediensene til salaten i en stor skål og ha over litt rapsolje.

Server den solsikkefrøpanerte kyllingfileten med bønnesalat, sitronyoghurt og grovbrød.

Solsikkefrøpanert kyllingfilet med bønnesalat

SATS

  • Dette er SATS
  • Bedrift
  • Jobbe i SATS
  • Presse
  • SATS Rewards
  • Investor
  • WhistleBlower
  • Åpenhetsloven
  • Treningssenter

Trening

  • Book gruppetrening
  • Gruppetimer
  • Personlig trener
  • Boot Camps
  • Øvelser
  • Treningsstudio
  • SATS Online
  • SATS Yoga
  • Treningsprogram

Inspirasjon

  • Mat og helse
  • Trening og treningstips
  • Bedriftshelse
  • Våre medlemmer

Hjelp

  • Personvernerklæring
  • Kontakt kundeservice
  • Logg inn
  • Vilkår og regler
Copyright © SATS 2014 - 2025 • Slik håndterer vi cookies og personvern.