Supergod dessert med lite kalorier

Denne desserten er enkel å lage, krever kun tre ingredienser, er sunn og god. Og ikke minst, den har et lavt kaloriinnhold.
Julie Hvidsten
Kategori
Mat og helse

Perfekt for oss som bare må ha noe digg til helgekosen uten å måtte ryke på godteskåla flere dager i uka. En sunnere bær- og vaniljedessert finner du ikke.

Slik gjør du

Du trenger faktisk bare tre ingredienser og en blender for å lage denne nydelige desserten. Med en blanding frosne bær etter ønske, en scoop vaniljeprotein og et glass melk har du alt som må til. Miks alle ingrediensene og la blenderen gå en stund. Da får den en skikkelig luftig, kremete og deilig konsistens.

Det herlige er at den er så frisk og god, og at den dekker suget etter noe godt uten å gå i den klassiske sukkerfella. Kaloriinnholdet lander på rundt 200 kcal totalt for en stor bolle, men det avhenger selvfølgelig av hvilket proteinpulver og hva slags melk du bruker.

Smoothiebowlen passer like bra til både dessert, frokost, mellommåltid og lunsj. Så godt og så enkelt.

Enda bedre med topping

Dersom du ønsker å pimpe desserten enda et hakk, kan du alltids toppe den med godsaker. Jeg har brukt råkakaonibs, kokosflak, noen frosne bær og litt sesamfrø. Andre forslag til topping er valnøtter, solsikkekjerner, skivet fersk frukt som banan, jordbær, kiwi. Prøv også gojibær, hempfrø, rå kakao eller granola.