5 tips til luftige toppturer

Randonee er den raskest voksende skisporten i verden. Her i Norden er høydepunktene mange, vi har plukket ut fem klassiske toppturer. Husk å sette sikkerheten først og følg med på værmeldingen. Bruk gjerne guide.
SATS
Kategori
Treningstips

1. Glittertinden (2465 moh.) i Jotunheimen er Norges nest høyeste fjell (periodevis høyest medregnet snøen) og populær for toppturer. Den enkleste ruta går vestover via Steinbudalen og følger enten sommerstien øst for Glitterbrean eller oppover selve breen. Les mer om topptur til Glittertinden.

2. Store Ringstind (2124 moh.) regnes av mange som en av Norges flotteste skiturer. Turen til den karakteristiske spisse toppen går på bre, tau kan være nødvendig sent på sesongen. Vurder selv om det er behov for tau og andre sikringsmidler. Les mer om topptur til Store Ringstind.

3. Toppturer til Sveriges høyeste fjell, Kebnekaise (2106 moh.) i Lappland, passer faktisk også for nybegynnere, og i april er det fortsatt guidede toppturer.

4. Akka ligger også i Lappland (2010 moh.) og byr på en fantastisk utsikt. Les mer om Akka og andre av Sveriges flotteste toppturer.

5. Halti (1328 moh.) er Finlands høyeste topp, men det høyeste punktet ligger faktisk i Norge. Toppen bestiges enklest fra Guolasjávri på norsk side av grensen. Les mer om Halti.

Kilder: dnt.no, turtago.no, upguide.com, skidresguiden.se og kugo.no