Derfor bør du trene på treningssenter

Hjemmetrening eller trening utendørs er et bra supplement til det du gjør på studio, men skikkelige resultater krever at du har tilgang på utstyret du finner på treningssenteret.
Julie Hvidsten
Kategori
Treningstips

Styrkefremgang krever vekter

For å øke styrken eller størrelsen på musklene må du trene med tunge nok vekter for å få effekt. Ikke alle har apparater, vektskiver og -stang, tunge manualer og et knebøystativ hjemme i stua.

Dersom du ikke er fullt så erfaren med vekttrening, anbefaler vi for eksempel gruppetimen Prformance Strength. Dette er en time som gjør deg råsterk, hvor du jobber i små grupper med tunge vekter, samtidig som du får tett oppfølging av en personlig trener underveis. Dessuten er det ingen hemmelighet at gruppetimer får deg til å gi det lille ekstra. Det er nesten helt utrolig hvordan vi får et ekstra gir når du har noen som pusher deg.

Få kontroll på kondisjonen

Visste du at dersom du øker ditt maksimale oksygenopptak, reduserer du risikoen for hjerte- og karsykdommer, diabetes, kreft og overvekt? Bare dét i seg selv er jo grunn nok til å begynne med en gang.

Velvære og mer energi i hverdagen er så klart en super bonuseffekt. På treningssenteret kan du forbedre oksygenopptaket uansett hvilken metode som passer best for deg. Det finnes alt fra tredemøller til ellipsemaskiner, diverse spinningsykler, romaskiner og stakemaskiner. Dårlig vær er med andre ord aldri en unnskyldning for å droppe kondisjonsøkten.

Mange opplever også at det er enklere å presse seg gjennom intervallene på riktig intensitet om de trener inne i stedet for ute. Når tredemølla er stilt inn på en viss hastighet, må du jo faktisk holde tempoet oppe for ikke å falle av, noe som gjør det enklere å holde ut selv det siste minuttet.