Effektiv styrketrening med strikk

Vil du forme bein og rumpe? Da bør du gjøre strikken til din beste venn. Den er enkelt å ta med seg overalt, svir skikkelig og gir garantert resultater.
SATS
Kategori
Treningstips

Her kommer fem øvelser for bein og rumpe som du kan kjøre som avslutning på en tung beinøkt, etter en løperunde eller når du ønsker en kort og effektiv økt for rumpe og bein. Det er fem øvelser, ti repetisjoner av hver som skal gjentas i tre til fem serier.

1. Squat Jumps

Plasser strikken like over knærne. Gå ned i dyp knebøy (squat) og jobb med motstanden fra strikken. Gjør et hopp når du går opp fra dyp knebøy, og gjenta.

 

2. Spark bakover

Stå på ett bein og spark langsomt og metodisk det andre beinet bakover slik at du får en brennende følelse på bakside av lår og rumpe. Gjør ti på hvert bein. Stram kjernemuskulaturen og fokuser på ett punkt for å holde balansen.

3. Spark til siden

Samme framgangsmåte som øvelsen over, men her sparker du beinet til siden.

4. Gå inn og ut av planken

Stå i høy eller lav planke og gå inn og ut med beina, ett bein om gangen. Èn repetisjon er når du har gått ut med begge beina og deretter inn igjen.

5. Utfall med spark

Til slutt – vanlige utfall og deretter med en gang et spark bakover. Bytt bein og gjør ti på hvert bein.

Trening med strikk krevet et gummibånd med god kvalitet. Denne strikken er fra Casall, har forskjellig motstand og kan kjøpes på SATS-treningssentre. Skaff deg en og pass på at du alltid har en i vesken. Lykke til.