Fra null til hundre i triatlon

Stine Bjørdal hadde aldri deltatt i noe slags løp før hun ble meldt på triatlon av en venn. Hun tok utfordringen på strak arm – med god hjelp og støtte fra sin PT Sondre Nysether (25).
SATS
Kategori
Treningstips

Selv om Stine trente fra før hadde hun aldri vært borti dette nivået. Sammen med Sondre trente de én gang i uken, og Sondre la opp et treningsregime som fikk Stine i best mulig form opp mot triatlonen i august.

Hvordan finner du motivasjonen til å gi deg selv en slik utfordring

Måloppnåelse! Det er jo utrolig gøy å kunne si at man har deltatt i triatlon. Og det er ingen ting som slår følelsen etter jeg hadde fullført. Den er det beste i verden. Resultatet gikk over all forventning, og jeg hadde ikke klart det uten Sondres dedikasjon som PT.

Hvordan kom du i riktig form til triatlonen?

I tillegg til treningen vi hadde sammen, lagde Sondre et opplegg som jeg måtte følge på egenhånd ved siden av, med blanding av blant annet løping og svømming.

Du har nådd et mål – deltatt i triatlon med gode resultater. Hva er neste mål?

Nå skal jeg jo slå tiden min! Jeg må fortsette nå, og jeg skal bare bli bedre! Nå vet jeg hvor hardt jeg kan pushe meg selv og at jeg kan oppnå mer enn jeg trodde.

Hvorfor er det så bra å ha PT?

De er utdannet og kan trening bedre enn noen andre. De vet nøyaktig hvor de skal legge fokus og hvordan man utfordrer øvelsene på riktig måte. Hadde jeg ikke hatt Sondre som støtte opp mot triatlonen, hadde jeg ikke klart det så bra. Han motiverer, gir støtte og riktig veiledning.

Hva synes du som PT om at Stine løp triatlon og klarte det så bra?

Jeg synes det er veldig kult og jeg ble veldig stolt av henne da hun sendte melding etter løpet og fortalte om resultatene. Det var en morsom utfordring for meg som PT og jeg gleder meg til å trene henne opp mot neste triatlon.