Dans deg i form!

Det er ikke bare tredemølla eller benkpress som sørger for at du kommer i god form. Det finnes morsommere alternativer. PT Rebecka Åkerdahl gir deg sju grunner til å begynne med dans.
SATS
Kategori
Treningstips

Derfor er det bra med dans

  • Dans gir deg bedre kondisjon

  • Du forbrenner både fett og kalorier

  • Du får bedre motorikk og balanse

  • Du bygger muskler og former kroppen

  • Det er gøy!

Motorikk og koordinasjon

Dansen utvikler hjernens evne til å styre kroppen, fordi du må lære deg å følge ulike koreografier i takt med musikken. Du blir bedre til å gjøre bevegelser i diagonaler, for eksempel bruke høyre bein og venstre arm samtidig, og det kan til og med utvikle løpesteget ditt.

Trener opp spensten

Alle hopp og retnings­forandringer styrker leggene og forbedrer spensten. Hælsenene blir også vant til høy belast­ning, og skaderisikoen minsker fordi vi blir vant til gummistrikkeffek­ten som oppstår når en muskel først strekkes ut og deretter raskt trekkes sammen igjen.

Bevegelse og kroppskontroll

Dynamisk bevegelse er viktig for å takle hverda­gen, og for å mestre styrketrening eller krevende idretter. Gjennom dans blir du automatisk smidig fordi du bruker hele krop­pen og beveger deg i alle retninger. Du jobber mye med kjernestabilitet, og  forbedrer derfor også holdningen.

Forbedrer kondisjonen

Dans blir ofte en slags intervalltrening. Man lærer seg deler av en koreografi og terper intenst på den, før man stopper opp og lærer seg neste ledd. På Dance Aerobic er målset­ningen å være i bevegelse hele tiden nettopp for å få bra kondisjonstrening. Og når man omsider har lært seg koreografien, går det an å ta bevegel­sene enda lenger ut og presse seg selv enda hardere.

Former bein og rumpe

I dans er det mange ulike hopp og landinger som gir veldig god trening for bein, både lår og rumpe blir nødt til å jobbe veldig hardt. En bedre treningsmåte for underkroppen, er det vanskelig å finne.

Funksjonell trening i bevegelseskjeder

I dansen jobber man sjelden med isolerte bevegelser kun i ett ledd, man jobber hele tiden i lengre bevegel­seskjeder. Treningen blir sånn sett mer funksjonell. Du jobber for å lære et visst moment eller bevegelse, og får treningen med på kjøpet. Det er en fantastisk treningsform hvor du gjør alt det kroppen er skapt for å gjøre - bøye, falle, hoppe, presse og rulle.

Glede for kropp og sjel

– Jeg tror at mennesker har et indre behov for å be­vege seg, gjerne til musikk. Man fokuserer på neste steg og mister følelsen av tid og rom, det blir nesten meditativt. Jeg tror også at mange ville hatt godt av å bevege kroppen i litt andre baner enn hva den er vant til og våge å slippe seg litt mer løs. Alle kan danse, det gjelder bare å ta steget. Bokstavelig talt, sier Rebecka Åkerdahl.

Er du nysgjerrig på om dans kan være noe for deg? Sjekk ut alle våre treningstilbud for deg som er glad i å danse. Du finner dem her.