Bli medlem
Finn treningssenter
Medlemskap
  • Trening
    Treningsstudio
    SATS Online
    SATS Yoga
    Treningsprogram
    Øvelser
  • Gruppetrening
    Book gruppetrening
    Gruppetimer på SATS
  • PT
    Personlig trener
    Boot Camps
  • SATS app
    Barnepass
    Badstu
    Fysioterapi
    SATS-produkter
    Kroppsanalyse på SATS
  • Mat og helse
    Kost og ernæring
    Oppskrifter
  • Trening og treningstips
    Styrketrening
    Motivasjon og mental trening
    Trening og menstruasjonssyklus
    Trening for gravide og etter fødsel
    Yoga og fleksibilitet
    Kondisjonstrening
    Gå ned i vekt
    Bli definert og veltrent
    Hjemmetrening
    Kom i gang med trening
    Fysioterapi
  • Bedriftshelse
    Smarte arbeidsgivere
    Glade ansatte
  • Våre medlemmer
    PT-historier
    Intervjuer
    Historier
Kundeservice
Logg inn
Bli medlemLogg inn
  1. Trening og treningstips
  2. Gå ned i vekt
  3. Dietter, funker det?

Dietter, funker det?

Hvis du vil gå ned i vekt, vil de fleste dietter fungere. Utfordringene kommer når du har kommet ned på den vekten du vil ha, hvordan skal du klare å holde idealvekten?

Kristine Symreng
Kristine Symreng
ernæringsrådgiver

Kategori

Trening og treningstips

Når du velger en diett, bør den helst ligge så nært ditt vanlige kosthold som mulig. Hvis den krever alt for store endringer i kostholdet, eller hvis du må spise på en måte du ikke liker, er sjansene for en varig livsstilsendring veldig små, uansett om det var vektreduksjon eller bedre helse du var ute etter.

Når du senere begynner å spise som du alltid har gjort, vil du både kjenne deg og se ut som du alltid har gjort. Mitt råd er derfor å ikke følge en diett slavisk. Velg ut det beste fra hver diett. Her kommer et eksempel fra to vanlige dietter som har vært moderne litt vel lenge nå.

LCHF (low-carb-high-fat)

Fordel: Søte matvarer faller bort, og inntaket av raske og ofte næringsfattige karbohydrater minimeres.

Ulempe: Sunne karbohydrater (f.eks. belgfrukter, rotfrukter og frukt) forsvinner, til tross for at disse gir god metthetsfølelse og har bevist positiv effekt på helsen. Talsmenn for dietten anbefaler som oftest feil typer fettkilder

I stedet kan du: Minimere inntaket av godteri, bakverk, brus, hvitt brød og hvit pasta, men beholde matvare som bønner, gulerøtter og epler. Spis gjerne fett, men av riktig type, så som avokado, olivenolje, naturelle nøtter og fet fisk.

diet - low carb

5:2 (Spis hva du vil 5 dager i uken, og begrens inntaket til ca. 500 kcal de 2 andre dagene)

Fordel: Nettoeffekten av ukens matinntak gir forhåpentligvis en vektreduksjon, forutsatt at du ikke slipper deg for mye løs de øvrige dagene.

Ulempe: Det er vanskelig å orke å trene eller i det hele tatt prestere noe med så lite energi. Ofte sosialt hemmende

I stedet kan du: Spise litt mindre hver dag, for eksempel ved å la 50 % av innholdet på tallerkenen til lunsj og middag være grønnsaker, og ved å redusere inntaket av søtsaker.

Høres det kjedelig ut? Kanskje det. Men det høres mye morsommere ut enn å begynne på hver nye diett som lanseres, for så å mislykkes og måtte begynne på nytt igjen gang på gang.

Kostholdet må alltid tilpasses den enkelte ut fra hvilke matvarer som gir mye næring og som du synes er gode. Det må også fungere i det livet du lever med jobb, familie og venner for at det skal holde i lengden.

Lurer på hvordan du skal trene for å redusere vekten? Vi har gjort det enkelt for deg, og samlet alle våre treningstilbud for deg som ønsker å gå ned i vekt.

SATS

  • Dette er SATS
  • Bedrift
  • Jobbe i SATS
  • Presse
  • SATS Rewards
  • Investor
  • WhistleBlower
  • Åpenhetsloven
  • Treningssenter

Trening

  • Book gruppetrening
  • Gruppetimer
  • Personlig trener
  • Boot Camps
  • Øvelser
  • Treningsstudio
  • SATS Online
  • SATS Yoga
  • Treningsprogram

Inspirasjon

  • Mat og helse
  • Trening og treningstips
  • Bedriftshelse
  • Våre medlemmer

Hjelp

  • Personvernerklæring
  • Kontakt kundeservice
  • Logg inn
  • Vilkår og regler
Copyright © SATS 2014 - 2025 • Slik håndterer vi cookies og personvern.