Bruk kroppen som treningsapparat

Det beste treningsapparatet du har, er din egen kropp. Med enkle grep og bruk av egen kroppsvekt kan du trene så hardt du vil, hvor du vil, og når du vil!
SATS
Kategori
Treningstips

– Å lære å bruke sin egen kropp som vektstang er veldig smart, for da har du jo med deg treningsstudioet uansett hvor du går, sier personlig trener Pernille Svarstad. – Men for å få maksimalt ut av treningen din trenger du gode teknikker og metoder, motivasjon og oppfølging Det er her jeg kommer inn i bildet.

Du trenger ikke å trene alene

Er du først i sofamodus, kreves det stor viljestyrke å motivere deg selv til å ta noen sit-ups eller armhevinger. Å løfte potetgullskålen teller ikke. Da er det godt med litt oppbakking noen som vil ditt beste.

– Å trene med din egen kropp som vekt trenger ikke være noe du gjør i ensomhet eller hjemme, tvert imot, det finnes massevis av fine gruppetimer du kan delta på, forteller Pernille, og nevner blant annet Prformance og Hot MOJO som ypperlige alternativer.

– På den måten blir du motivert av andre, og det er lettere å vedlikeholde formen i det daglige. Ifølge Pernille er det ikke mye som skal til. Alt du trenger, er et par kjøkkenstoler, en vegg og litt viljestyrke.

Du kan for eksempel starte dagen med noen enkle øvelser som får kroppen i gang. Dette er ting du fint kan gjøre mellom kaffekopper og matpakkesmøring, og det tar kun 5–10 minutter.

Prøv Pernilles klar-for-dagen-øvelser

1. Knebøy Still deg med beina i skulderavstand og med hælene godt plantet i gulvet. Hold ryggen rett, skyt brystet ut, og se rett frem. Bøy knærne så dypt du kan. Trekk pusten og hold den inne mens du reiser deg opp i stående. Gjenta 15–20 ganger.

2. Armhevinger eller stå på hendene Den gode gamle armhevingen er en flott øvelse for hele overkroppen som er enkel å utføre. Om du vil ha knærne i gulvet eller strake bein, er opp til deg selv og dagsformen, men husk å fokusere på kjernemusklene slik at du holder ryggen rett. Du kan også prøve å stå på hendene. Det er ikke så vanskelig som du tror, men krever litt mer teknikk. Har du lyst til å prøve, er dette måten å gjøre det på.

3. L-sits Ta to kjøkkenstoler og still dem ved siden av hverandre i skulderavstand. Plasser hendene på stolsetene og heis deg opp til du har strake armer. Du skal nå henge i friluft. Hvis ikke, er stolene for lave eller du for lang. Trekk beina så langt du greier opp under navlen, og gjenta så mange ganger du orker. De mer avanserte retter ut beina slik at de former en L (derav navnet), men det er veldig tungt for nybegynnere.

Det er perfekt å bruke kroppen som treningsapparat. Og for deg som ble inspireret til å bli enda sterkere - vi har gjort det enkelt og samlet mange av våre treningstilbud for deg som ønsker å bli sterkere.