Korleis fullføre dørstokkmila

Vi høyrar ofte frå våre medlem at det ikkje er vanskeleg å trene når ein først er på senteret, men at det er tiltak å komme seg dit. At dørstokkmila er lang.
Ørjan Utne
Kategori
Treningstips

Mange medlem med personleg trenar har innrømma at dei nok aldri hadde komt i gang med trening om dei ikkje hadde blitt kontakta over telefon. Det er trist å vete at det er så mange som sit heime og går glipp av følelsen av å bli den dei ynskjer fordi dei ikkje klarar å fullføre dørstokkmila. Så her kjem 5 tips om korleis komme seg opp frå sofaen.

Sett deg mål og finn ut kva som må til for å nå dei

Noko av det viktigaste ein gjer før ein sett i gong er å definere eit mål. Då vil ein samstundes innsjå at for å nå målet må ein komme seg inn på eit treningsenter eller noko tilsvarande.

Det er viktig at målet er :

  • Spesifikt

  • Målbart

  • Attraktivt

  • Realistisk

  • Tidsbestemt

Vær obs på at du også er klar over det personlege ansvaret du har for å oppnå dette målet. Tenk også godt over dei positive konsekvensene som kjem av å nå målet. Dette held motivasjonen oppe.

Veg positive og negative sidar

Kva er det værste som kan skje om du sett i gong med treninga? Mange er redd for å dumme seg ut på trening, men det er få som fokuserar på kva andre gjer, og dei er uansett folk ein gjerne ikkje vil noko med å gjere. Alle har også på eit tidspunkt vært nybegynnar. Dessuten, om du lurar på noko er det bare å spør dei som jobbar der.

Om du veg dei positive sidane med å byrje å trene vil det være så mange at du fort vil innsjå at du ikkje har råd til å la vær. Så bare sett i gang.

Lag ein bindande avtale

Om du melder deg inn i eit treningsenter kan det være lurt å enten gjere ein avtale med ein personleg trenar, eller melde deg på ein gruppetime. Ikkje bare følar du deg forplikta til å møte, men du vil og føle deg tryggare på senteret og med eiga trening, at det vil bli enklare å gjenta det om og om igjen.

Positive affirmasjoner

Ikkje bryt deg ned med negative tankar, heller sei til deg sjølv at dette er noko du vil klare. I verklegheita er det bare tankane dine som hindrar deg, og om du klarar å snu dei, er du langt over halvvegs.

Just do it

Når du har gjort desse stega er det bare å sette i gang. Som Shia labeouf og Nike så enkelt men effektivt ordlegger seg - Just do it!

Er du nysgjerrig på hvilken treningsform som passer best for deg? Vi har gjort det enkelt for deg og samlet alle våre treningstilbud for deg som ønsker å bli sterkere.