Er det mulig å få litt ro?

Man må nesten ha superkrefter for å finne ro i sitt eget hjem om dagen. Fortvil ikke! Det finnes håp og det heter Yoga Nidra. Best av alt - du skal ikke gjøre noen ting!
SATS
Kategori
Treningstips

Hvordan i alle dager skal man finne ro når huset plutselig rommer jobb, skole og barnehage? Skillet mellom jobb og fritid forsvant når jobben plutselig befant seg hjemme. Bare noen minutter for seg selv virker plutselig som en fjern drøm. Sosiale medier flommer over av kreative løsninger på behovet for egentid – det meldes om folk som låser seg inne på do for å finne fred. Til og med det innerste i boden er plutselig et forlokkende sted å søke denne magiske roen og stillheten.

Behovet for ro og stillhet

På 1600-tallet skrev filosofen Blaise Pascal at «…hele menneskets ulykke har sin kilde i én eneste ting, nemlig at det ikke klarer å holde seg i ro i et rom». Det er et sitat det er referert mye til i vår tid med smarttelefoner og sosiale medier, og det er lett å glemme at sitatet ble skrevet så tidlig som på 1600-tallet. I en tid der tekniske duppeditter gjør oss tilgjengelige om vi vil det eller ikke, kan behovet for ro og stillhet faktisk være mer øredøvende enn støyen rundt oss. Men vi må lytte. Til kropp og hode, som skriker etter stillhet og luksusen det er å ikke gjøre noen ting.

Tør du å slappe av?

Du er ikke alene. Vi er pålogget og tilgjengelige hele tiden fordi det kreves av oss. Og når en (u)vane blir så innarbeidet er det fort å glemme hva man egentlig gjorde «back in the days» når man bare – vel, gjorde ingenting. Når vi setter oss ned i dag, med utgangspunkt i at vi skal slappe av, så ligger mobilen der i hånda vår og tar plutselig all oppmerksomhet. Visste du at du plukker opp mobilen 150 ganger i løpet av en dag? Og at når du som gammel ser tilbake på livet ditt vil ha brukt over 11 av årene på mobilen din?

Nå skal du få tips av oss til hvordan  finne tilbake til denne grunnleggende roen og stillheten du bare finner et sted, inni deg selv. Metoden heter Yoga Nidra og er den enkleste formen for yoga som finnes – men du verden for en forskjell den vil utgjøre i livet ditt!

Yoga Nidra – kunsten å la kropp og sinn falle til ro

Yoga Nidra er kjent som yogisk søvn og er en meditasjonsteknikk. Kanskje en av de enkleste yoga og meditasjonsteknikker du kan gjøre og fortsette å gjøre. Mens du hviler i en komfortabel stilling liggende, vill denne guidede meditasjonen ta deg til en veldig avslappende og hvilende tilstand.

Alle kan gjøre Yoga Nidra, og det er ingenting du kan gjøre feil. Her er mange av fordelene med Yoga Nidra:

  • Det gir deg en dyp ro som gjenoppretter balansen i kropp og sinn

  • Reduserer stress

  • Bedrer søvnen

  • Frigjør spenninger i kroppen

  • Styre tankene og slippe negative tankemønster

Klar for å prøve?

Vi har laget tre Yoga Nidra lydspor til deg – les forklaringen til hver av dem og ikke nøl med å prøve denne fantastiske, avslappende formen for yoga!

  1. Release: Gi slipp på spenninger i kropp og sinn med denne beroligende Yoga Nidra. Her blir oppmerksomheten din guidet vennlig gjennom kroppen slik at du kan ønskes velkommen tilbake til deg selv. Trykk enkelt og greit på «Play”, du kan ikke gjøre noe feil for det er rett og slett ingenting annet å gjøre enn å lytte. Velkommen hjem!

  2. Relax: Denne Yoga Nidra´en er en motgift mot dagens altfor stressede og bekymrede sinn. La deg bli guidet vennlig til en rolig og avslappet tilstand som etterlater deg mer åpen og mottakelig.

  3. Restore: Hvordan vi behandler oss selv er slik vi ofte behandler andre. La denne Yoga Nidra´en gjenopprette energien din og gi deg frihet i hjerte og sinn. Frihet er å tenke gode tanker og ha omsorg for deg selv og de rundt deg.

Kilder: Ole Petter Hjelle

Johanna Hector