Knus yogamytene

Det finnes mange fordommer mot yoga. Ultraløper og yogainstruktør Kathrine Sømme er her for å ta knekken på mytene én gang for alle. Les, lær, og meld deg på.
SATS
Kategori
Treningstips

Myte 1

Yoga er sånn meditasjonsgreier – Yoga på et SATS-senter er ikke meditasjon. Riktignok har det elementer fra meditasjon fordi det handler om å puste riktig og å finne balanse, men først og fremst er det en treningsform som gir deg smidighet, styrke og velvære.

Myte 2

Yoga gir ikke høy nok treningseffekt – Det er en vanlig misforståelse at yoga har lav treningseffekt. I så fall utfordrer jeg deg til å prøve en time. Det er skikkelig god trening som vil utfordre de fleste, uansett form.

Myte 3

Jeg er for stiv og støl til å begynne med yoga – Det er nok sant for mange. Men det er slik at mange som kommer for første gang, blir skremt av hvor stive de er. En støl kropp er støl fordi den ikke får tøyd nok. Stølhet fører også ofte til skader, i tillegg til at det kan gjøre vondt.

Jeg anbefaler å legge inn minst en yogatime i uken – det er mye bedre enn ingenting – og jeg garanterer at du vil merke resultater. Et godt tips er å gjøre en daglig yogarutine på 5–10 minutter for å holde kroppen i gang. Da reduserer du også faren for skader og stølhet når du trener andre ting.

Myte 4

Jeg er redd for at instruktøren skal peke meg ut som udugelig i timen – Jeg pleier å åpne timen med å si at «det er det det er». Det er deg det handler om. Og instruktører vil aldri finne på å gå bort og si noe i nabolaget av noe negativt til noen som helst uansett. Vi vil bare se på de positive sidene ved innsatsen din.

Myte 5

Yoga er bare en moteting som kommer til å gå over – Yoga er ingen trend. Yoga har alltid vært der. Det har vært der i flere tusen år. Idrettsutøvere gjør yoga. Viking fotballklubb gjør yoga. Hockeyspillerne i Oilers gjør yoga. Der er forebyggende for skader, det er bra for alt, inkludert sinnet.

At vi fremdeles setter så mange spørsmålstegn ved det, er absurd. Det er bare å komme og prøve. Og liker du det ikke, så bør du prøve igjen.