Thomas trener med godt humør

Møt Thomas! Thomas har Downs syndrom og jobber som butikkansatt hos Rema 1000, som betyr mye løfting og mange skritt i løpet av en dag. Han trener på SATS 2-4 dager i uka, og elsker å pumpe!
Kategori
Våre medlemmer

For noen føles det vanskeligere å få til treningen enn det gjør for andre. I noen tilfeller er det nok slik, men vi har en tendens til å glemme hvor mye folk står i, og at vi på ingen måte er alene om å takle hverdagen og alt som hører med.

Thomas er et veldig godt eksempel på at vi av og til må se litt utenfor oss selv.

Thomas møter utfordringer mange av oss aldri må forholde oss til. Generelt lavere aerob kapasitet, dårlig metthetsfølelse og instinktiv appetitt som bidrar til allerede høy eksponering for overvekt - og generelt en svakere kroppssammensetning. Thomas har også økt risiko for hjerte- og karsykdommer og har hatt et lite hjerteinfarkt tidligere.

Dette er bare for å nevne noen av mange fysiske utfordringer Thomas møter, og da har vi ikke engang nevnt de psykiske og sosiale utfordringene som også påvirker helsen til Thomas.

Likevel, gjør han stadig grep for å bedre sin egen helse.

Jeg trener tirsdag, fredag, lørdag og søndag. Jeg liker best å trene med battle rope, armer, bein, bryst og rygg. OG boxing!

Thomas trener både på egenhånd, med familie, og med PT Roar Jørgensen. «Det er veldig gøy å trene med Roar. Vi trener både styrke, cardio og rå styrke!».

Han liker best å trene sammen med andre, og er ofte på SATS sammen med søster Kristine og broren Mathias. Kristine er også PT hos SATS, og hjelper Thomas til å trene riktig, og oppmuntrer han til å trene jevnlig og gjøre det han liker.

Jeg gir ikke trening opp så lett. Det er viktig å trene. Også liker jeg å pumpe litt da.

Vi er imponert av Thomas positive innstilling og innsats på trening! Håper du også ble inspirert og motivert av Thomas til å finne din egen treningsglede.