Trening gjør det enklere for meg å bli eldre

- Jeg skal være i god form, ha en kropp som fungerer, og som gjør det enklere for meg å bli eldre.
SATS
Kategori
Våre medlemmer

Nils Ween er 74 år og pensjonist. Han er samboer med tre barn og fem barnebarn.

– Jeg skal være i form, føle meg vel, ha god balanse og kunne ta på meg buksa stående uten å støtte meg til noe. Og jeg skal være trygg på at jeg kan klare meg selv. Det gir en god følelse. Dette er de viktigste grunnene til at Nils Ween trener regelmessig.

Nils pensjonerte seg for 4,5 år siden, etter et langt og spennende liv med film, teater og TV. Han har alltid vært aktiv og trent jevnlig, både som spiller i Stabæk håndball og som trener.

– Min samboers datter er PT på SATS, og det er hun som fikk oss med på trening. Hun maste og motiverte, og det var selvsagt nyttig og inspirerende for oss. Nå er vi begge pensjonister, og går på seniortreningene på formiddagen. Det er så bra.

Trener variert

Nils går ofte på gruppetreninger, med oppvarming på ellipse. Mandag er det Senior Pulse, onsdag FLX og Senior strength. Og fredag FLX og Senior cycling

Du har en aktiv hverdag, hvordan motiverer treningen deg?

– Tenk deg selv, jeg har gjennomført en treningsøkt, har stått på uten å være utslitt, går inn i dusjen, kanskje i badstua, en kopp kaffe etterpå. Da har jeg det skikkelig godt. Jeg trener ikke for å være med i en ekstern konkurranse, skal ikke være med i Birken, min siste konkurranse var Sentrumsløpet i 1993.


Det er ditt eget mesterskap du skal vinne, ingen andres.


Jeg skal være i god form, ha en kropp som fungerer, og som gjør det enklere for meg å bli eldre. Balansen skal redde meg på glatt føre. Eller på en tur i fjellet, på ski eller når jeg går i trapper. Godt surstoffopptak er vesentlig, ikke minst til hjernen. Det er i hodet du først blir sliten, selv om du ikke alltid merker det selv.

Har du tips til hvordan andre kan komme i gang med trening?

– Tenk på hvor viktig det er for deg at du blir i bedre form eller vedlikeholder den formen du allerede har. Sats på variasjon, da blir det enklere å motivere deg og mer morsomt. Sett mål og få hjelp til å nå dem. Hvordan vil du ha det om noen år, og hvordan skal du komme deg dit?

Jeg tror det er smart å få litt hjelp underveis, SATS har dyktige PT-er som gir råd og hjelper deg med å finne akkurat den treningsformen som passer for deg. Bli med på gruppetreninger. Passer ikke det, finner du på noe annet. Men gjør et forsøk!