Kyllingfilet med ristede rotfrukter og basilikumyoghurt - SATS
Til sats.no
Bli medlem

Kyllingfilet med ristede rotfrukter og basilikumyoghurt

Proteinrik treningsmat! Gulrøttene i de ovnsristede rotfruktene er dessuten rike på antioksidantene alfa- og betakaroten, som motvirker de frie radikalene som dannes i større grad ved høyintensiv trening.

SATS
SATS
18. april 2017

Kyllingfilet med ristede rotfrukter og basilikumyoghurt

Ristede rotfrukter:
1 kg gulrøtter
1 kg pastinakker
6 hvitløksfedd
1 ½ ss fersk/tørket timian
¾ ts salt
1 ½ krm svart pepper
4 ss matolje

Basilikumyoghurt:
2 dl matyoghurt
½ krukke basilikum
1 hvitløksfedd
1 krm salt
½ krm svart pepper

Kyllingfilet med bacon:
8 skiver bacon
800 g kyllingfilet
¾ krm svart pepper

Slik gjør du

Sett ovnen på 225 °C.

Ristede rotfrukter: Skrell og skjær rotfruktene i staver. Legg dem på et stekebrett sammen med hvitløksfedd, timian, salt, pepper og rapsolje. Tilbered rotfruktene i ovn i ca. 30 minutter.

Basilikumyoghurt: Grovhakk basilikumbladene, press eller riv hvitløken og rør ned i matyoghurten. Smak til med salt og pepper.

Kyllingfilet med bacon: Legg en baconskive rundt hver kyllingfilet og stek 2–3 minutter på hver side så de får litt farge. Krydre med svart pepper. Skru ned temperaturen på ovnen til 150 °C. Sett filetene i ovnen i 12–15 minutter eller til de er gjennomstekte.

Server kyllingfiletene med ristede rotfrukter og basilikumyoghurt.

Kyllingfilet med ristede rotfrukter og basilikumyoghurt

Se vårt utvalg og sett sammen ditt eget medlemskap!

Bli medlem

Mat og helse

Les mer om Mat og helse →