Laks med cashewdekke og mathavresalat - SATS
Til sats.no
Bli medlem

Laks med cashewdekke og mathavresalat

Cashewnøtter er rike på magnesium, som trengs for å aktivere enzymer i energiomsetningen som er nødvendige for både styrke og utholdenhet.

SATS
SATS
30. april 2017

Ingredienser for 4 pers

600 g laksefilet
1 ts rapsolje til steking

Cashewdekke:
2 dl cashewnøtter
1 hvitløksfedd
revet skall fra 1 lime
1 ½ ss søt chilisaus
30 g romtemperert smør

Mathavresalat:
3 dl mathavre
½ purreløk
1 ts rapsolje
1 krm salt
1 krm svart pepper
1 pk cherrytomater (250 g)
1 pk svarte bønner (230 g avrent vekt)

Pynt:
Limebåter

Slik gjør du

Sett ovnen på 175 °C.

Stek laksen i stekepanne på middels varme i ca. 3–4 minutter på hver side til den nesten er helt ferdig.

Cashewdekke: Grovhakk cashewnøttene, press hvitløken og bland med revet limeskall, søt chili og romtemperert smør. Legg laksen i en ovnsform, ha over cashewrøren og la stå i ovnen i 4–5 minutter.

Mathavresalat: Kok mathavren som anvist på pakken. Strimle purreløken og fres den 2–3 minutter i olje. Krydre med salt og svart pepper. Del cherrytomatene i to, skyll bønnene og bland alle ingrediensene i den nykokte mathavren.

Server laksen med mathavresalat og pynt med en limebåt.

Laks med cashewdekke og mathavresalat

Se vårt utvalg og sett sammen ditt eget medlemskap!

Bli medlem

Mat og helse

Les mer om Mat og helse →