Laks med cashewdekke og mathavresalat
Cashewnøtter er rike på magnesium, som trengs for å aktivere enzymer i energiomsetningen som er nødvendige for både styrke og utholdenhet.
Ingredienser for 4 pers
600 g laksefilet
1 ts rapsolje til steking
Cashewdekke:
2 dl cashewnøtter
1 hvitløksfedd
revet skall fra 1 lime
1 ½ ss søt chilisaus
30 g romtemperert smør
Mathavresalat:
3 dl mathavre
½ purreløk
1 ts rapsolje
1 krm salt
1 krm svart pepper
1 pk cherrytomater (250 g)
1 pk svarte bønner (230 g avrent vekt)
Pynt:
Limebåter
Slik gjør du
Sett ovnen på 175 °C.
Stek laksen i stekepanne på middels varme i ca. 3–4 minutter på hver side til den nesten er helt ferdig.
Cashewdekke: Grovhakk cashewnøttene, press hvitløken og bland med revet limeskall, søt chili og romtemperert smør. Legg laksen i en ovnsform, ha over cashewrøren og la stå i ovnen i 4–5 minutter.
Mathavresalat: Kok mathavren som anvist på pakken. Strimle purreløken og fres den 2–3 minutter i olje. Krydre med salt og svart pepper. Del cherrytomatene i to, skyll bønnene og bland alle ingrediensene i den nykokte mathavren.
Server laksen med mathavresalat og pynt med en limebåt.
Se vårt utvalg og sett sammen ditt eget medlemskap!
Bli medlem