Solsikkefrøpanert kyllingfilet med bønnesalat - SATS
Til sats.no
Bli medlem

Solsikkefrøpanert kyllingfilet med bønnesalat

Bønner og frø gir denne næringsrike retten en veldig lav GI. Ny forskning har dessuten koblet det umettede fettet i solsikkefrøene til redusert bukfedme.

SATS
SATS
13. juni 2017

Ingredienser for 4 pers

Solsikkefrøpanert kyllingfilet:
900 g kyllingfilet
3 ss soyasaus
1 ½ dl solsikkefrø
2 ts rapsolje til steking
1 ½ krm svart pepper

Sitronyoghurt:
Revet skall av ½ sitron
½−1 hvitløksfedd
2 dl matyoghurt
1 krm salt
1 krm svart pepper

Bønnesalat:
15 aspargeser (ca. 300 g)
2 ss rapsolje til steking
1 pk svarte bønner (230 g avrent vekt)
1 pk røde bønner (230 g avrent vekt)
1 pose italiensk salatblanding (70 g)
1 pk cherrytomater (250 g)
½ agurk
1 ss rapsolje

Tilbehør:
4 skiver grovbrød
5 g smør/margarin per skive

Slik gjør du

Solsikkefrøpanert kyllingfilet: Hell soyasaus og solsikkefrø i hver sin skål. Del filetene så de blir halvparten så tykke, og vend dem først i soyasaus, deretter i solsikkefrø. Fres kyllingen i rapsolje i ca. 3−4 minutter på lav til middels varme på hver side, til den får litt farge og blir gjennomstekt. (OBS: Solsikkefrøene brenner seg lett, så bruk ikke for høy varme.) Krydre med svart pepper.

Sitronyoghurt: Vask sitronen grundig (velg gjerne økologisk sitron når du bruker skallet). Riv det ytterste av sitronskallet og ha det og hvitløken i matyoghurten. Smak til med salt og pepper.

Bønnesalat: Del aspargesen i mindre biter og fres i rapsolje i ca. 5 minutter. Skyll bønnene, del cherrytomatene på midten og skjær agurken i terninger. Bland ingrediensene til salaten i en stor skål og ha over litt rapsolje.

Server den solsikkefrøpanerte kyllingfileten med bønnesalat, sitronyoghurt og grovbrød.

Solsikkefrøpanert kyllingfilet med bønnesalat

Se vårt utvalg og sett sammen ditt eget medlemskap!

Bli medlem

Mat og helse

Les mer om Mat og helse →