Tomatsuppe med krepsehaler - SATS
Til sats.no
Bli medlem

Tomatsuppe med krepsehaler

Tomater er rike på den sterke antioksidanten lykopen, som kan beskytte mot sykdommer og redusere belastningen på kroppen under trening. Oppvarmet lykopen tas opp bedre av kroppen, så spis gjerne oppvarmede tomater som i denne tomatsuppen.

SATS
SATS
07. mai 2017

Ingredienser for 4 pers

Tomatsuppe:
1 gul løk
1 hvitløksfedd
3 ss rapsolje
1 ss basilikum
1 ss timian
1 krm salt
1 krm svart pepper
800 g hermetiserte cherrytomater
3 dl vann
2 dl crème fraîche
340 g avrente krepsehaler
Garnering: ferske basilikumblader

Tilbehør:
3 skiver grovbrød

Per brødskive:
5 gram smør/margarin
2 lettosteskiver (16 %)

Slik gjør du

Finhakk gul løk og press hvitløk. Fres i varmpresset rapsolje til løken er gjennomsiktig og krydre med basilikum, timian, salt og pepper. Tilsett hermetiserte cherrytomater og vann og kok opp. La småkoke i ca. 5 minutter.

Trekk kasserollen av platen og tilsett crème fraîche. Miks suppen med f.eks. en stavmikser.

Server suppen med krepsehaler, basilikumblader og brød med pålegg.

Tomatsuppe med krepsehaler

Se vårt utvalg og sett sammen ditt eget medlemskap!

Bli medlem

Mat og helse

Les mer om Mat og helse →