Blue Shoe Cover Challenge

Som en del av sitt miljøfokus har SATS tatt imot utfordringen gitt av miljøhovedstaden Oslo om å redusere plastavfall. Vi har forpliktet oss til å søke gode alternativer som kan erstatte engangs skoposer med andre, mer miljøvennlige og bærekraftige alternativer.

- Skoposene vi bruker i dag er allerede nedbrytbare, men vi ønsker å bidra ytterligere i kampen mot plastavfall og har forpliktet oss til å se på alternativer som er enda mer miljøvennlige, sier John Kristian Stubban, Country Manager i SATS Norge.

Utfordringen er gitt av Oslo Business Region for å øke oppmerksomheten rundt gode, bærekraftige alternativer som finnes for næringslivet.

- Vi brenner for trening og helse og jobber hver dag for å inspirere og hjelpe mennesker til et mer aktivt liv. Denne utfordringen, som er en del av vårt pågående miljøarbeid, skal vi selvfølgelig være med på! Vi ser nå frem til å samarbeide med Oslo Business Region og Høyskolen i Kristiania for å utvikle et mer miljøvennlig alternativ for medlemmene våre, sier Country Manager i SATS Norge, John Kristian Stubban.

SATS har en stor ambisjon om å hele tiden se etter mer bærekraftige og miljøvennlige løsninger. I løpet av høsten vil SATS utlyse en konkurranse blant studenter på Høyskolen i Kristiania som skal ta sin Bachelor i Tjenestedesign.  Konkurransen går ut på å finne en ny, mer miljøvennlig løsning som kan erstatte engangs skoposer på alle våre SATS-sentre. Vinneren av konkurransen kåres i desember.

- Vi er svært begeistret over at SATS har besluttet å ta imot vår utfordring; å redusere plastavfall med mer miljøvennlige og bærekraftige alternativer og samtidig aktivt utfordre studenter til å utvikle plastfrie alternativer, sier prosjektleder for Oslo European Green Capital Business Program, Claire McAree.

Et lite skritt for SATS

Symbolsk nok handler denne utfordringen om blå poser man har over skoene. Miljøansvar handler om å ta første skrittet på veien mot en bedre fremtid. Et skritt av gangen, men i riktig retning. Det er et lite skritt for SATS å se på andre mer miljøvennlige alternativer til de velkjente blå skoposene. Men det er et stort skritt i riktig retning for et mer miljøvennlig og bærekraftig samfunn.

- Hvis vi kan være en pådriver når det gjelder miljøvennlige og bærekraftige produkter, så brøyter vi gjerne vei, avslutter Stubban.