Smerter i eller rundt kneleddet er vanlige. Problemene påvirker offerets aktivitetsnivå negativt fordi de nesten alltid provoseres av belastning og bevegelse. Grovt fordelt kan man snakke om akutte eller subakutte problemer i kneleddet. Du får akutte problemer gjennom et individuelt traume, som når du forstuer kneleddet under for eksempel innebandy eller basketball. Subakutte lidelser utvikler seg gradvis og er vanskelige å forholde seg til på samme måte som en individuell aktivitet eller anledning. Avhengig av årsaken til knesmerter, vil anbefalinger og behandling variere. Uavhengig av problem, påvirkes evnen til å balansere i og rundt det berørte kneleddet. På samme måte påvirkes styrken til det samme beinet negativt. Derfor er det nødvendig å øve på evnen til å balansere og trene styrken til det berørte beinet. Våre fysioterapeuter har rett kompetanse til å stille en diagnose og hjelpe deg med dette.

Kjenner du deg igjen i noen av de følgende beskrivelsene?

  • Lider du av låsingstendenser med eller uten skjæresmerter i kneleddet i forbindelse med bøying eller strekking i leddet?

  • Er du forhindret fra å gjøre de aktivitetene du ønsker å gjøre på grunn av ubehag eller manglende tillit til hvordan kneleddet ditt skal reagere på den aktiviteten?

  • Føles kneleddet ustabilt under sportsaktivitet, løping eller gange? Føles det som om stien viker for noen av disse aktivitetene?

  • Føles kneleddet ustabilt etter at du "forstuet" kneleddet?

  • Lider du av smerter og/eller stivhet i kneleddet når du for eksempel går i trapper, løper og hopper osv.?

  • Kanskje du er operert for eller har en av følgende diagnoser; meniskskade, korsbåndskade, skade på indre eller ytre leddbånd, bruskskader, patellasenedinosaur, patellaluksasjon (ustabil patella), løpekne, Schlatters sykdom, kneartrose, posterior cyste osv.?

Uansett hva dine problemer er, kan du kontakte en av våre fysioterapeuter for hjelp til diagnose og rehabilitering eller eventuelt henvisning for videre utredning.

Book tid med en fysioterapeut for å få behandling

Book tid

Vanlige problemer vi behandler