Smerter i ryggen? Ryggproblemer rammer de fleste på et tidspunkt i livet. I de aller fleste tilfeller er problemene ufarlige og forbigående. Det er god vitenskapelig dokumentasjon på at manuell behandling, manipulasjon og trening er effektivt ved akutte og kroniske korsryggsmerter. Ved akutte smerter fører fortsatt normal aktivitet til en raskere restitusjon enn inaktivitet og sengeleie. Livssituasjonen din påvirker i stor grad hvor mye du lider av ryggproblemene dine. Utstrålende smerter i leggen (isjias) med eller uten endringer i følelse eller svakhet i benet kan være et tegn på endringer i korsryggen. Disse endringene er vanligvis godartede, men du kan fortsatt trenge konsultasjon og behandling av en fysioterapeut for å få hjelp med diagnose og terapi.

Kjenner du deg igjen i noen av de følgende beskrivelsene

  • Smerter og stivhet i korsryggen om morgenen med litt problemer med å komme seg ut av sengen - avtar når du har vært oppe en stund men kommer så tilbake etter å ha sittet lenger?

  • Utstrålende smerte/prikking i setet og/eller ben og føtter med eller uten irritasjon/emosjonell forstyrrelse i huden på bena eller føttene?

  • Korsryggsmerter i korsryggen eller korsryggen ved stillingsskifte (ved bøying forover, bakover eller til siden) i stående eller liggende stilling?

  • Smertefulle smerter i korsryggen ved lengre stillestående som lindres når man må bøye seg forover eller "knekke seg" i sideliggende stilling?

  • Kanskje du er operert for eller har en av følgende diagnoser og trenger hjelp til tilpasset opplæring; lumbago, isjias, diskusprolaps, spinal stenose, spondylose, spondylolyse (–olistes), fusjonskirurgi?

Kjenner du igjen problemene?

Velkommen til en av våre fysioterapeuter for diagnose, anbefalt aktivitetsjustering og rehabilitering eller eventuelt henvisning for videre utredning.

Book tid med fysioterapeut for å få behandling

Book tid