Hatha Yoga

Intensitet

Koreografi

Utholdenhet

Styrke

Fleksibilitet

Balanse

I en Hatha Yoga klasse så vil du gjøre yogastillinger og pusteteknikker i et moderat tempo. Stillingene blir holdt noe lengre enn i andre dynamiske yogastiler. Dette er en yogaform gir deg tid og rom til å kjenne etter og å bli godt kjent med yogastillingene.

I en Hatha Yoga klasse så vil du gjøre yogastillinger og pusteteknikker i et moderat tempo. Stillingene blir holdt noe lengre enn i andre dynamiske yogastiler. Hatha Yoga jobber dypt i kroppen og hjelper deg å finne balanse mellom kropp og sinn. Fordi vi holder stillingene en stund, jobber du med å styrke muskler, øke utholdenhet og fleksibilitet. Dette er en yogaform gir deg tid og rom til å kjenne etter og å bli godt kjent med yogastillingene.
Denne klassen passer alle nivåer. Både for deg som er ny til yoga og for deg som har gjort mye yoga. Hatha yoga klassene vil ofte ha en stor variasjon av stillinger og få timer er like. Det er flere forskjellige retninger innenfor Hatha yoga, så time vil være preget av instruktørene og hvordan de velger å sette sammen en time, basert på den sertifisering de har.
Hatha Yoga og yoga, stammer med stor sannsynlighet flere hundre år tilbake i tid. En av de mest kjente tekstene, The Hatha yoga Pradipika, er fra det femtende århundre og ført i pennen av Swami Swatmarama. Det er denne teksten som er utgangspunktet for Hatha Yoga praksisen. På 1920 og -30 tallet underviste T. Krishnamacharya som ofte refereres til som 'The Father of Modern Yoga' Hatha Yoga i India. Dette ble grunnlaget for mange populære og kjente yoga stiler som vi kjenner i dag, for eksempel Iyengar, Ashtanga og Vinyasa Yoga. Yoga stiler som er klassiske og i tråd med basisen i Hatha Yoga er blant annet Sivananda og Satyananad Yoga.
Hatha Yoga er i dag videreutviklet og tilpasset moderne og vestlige kropper, men format lever videre.

Relatert trening

Ashtanga Vinyasa Yoga

Ashtanga Vinyasa Yoga er en dynamisk yogaform hvor du gjøre en fast sekvense med yogastillinger. Serien av yoga stillinger vil utvikle og øke din styrke, utholdenhet og fleksibilitet

Kompletterende trening

Yin Yoga

En rolig og stille yoga time som gir deg fleksibilitet og ro i kropp og sinn. Du vil få et verktøy som gir mulighet for hvile og avspenning for muskler, bindevev, nervessystemet og dine tanker.

Jeg vil sette sammen mitt medlemskap!

Bli medlem

Nyheter trening