Gå ned i vekt - avansert #1

Gå ned i vekt - avansert #1

Gå ned i vekt med treningsprogram fra SATS. Dette programmet passer deg som er vant til å trene og som vil gå raskt ned i vekt.

Vi har tre nivåer av programmene (nybegynner, middels og avansert) for at du skal finne noe som passer for deg. Nivåene er basert på kroppskontroll, bevegelighet, styrke og erfaring med trening. Dette er «Avansert»-nivået, som stiller høye krav til kroppskontroll, bevegelighet, styrke og erfaring fra trening tidligere.

TRENINGSPROGRAMMET:

  • Utfallsklokken, 1 sett (per side)
  • Burpees med 180 graders hopp, 1 sett x 10 reps
  • Sideplanke med albue mot kne, 1 sett x 6 reps (per side)
  • 1 markløft + 1 skulderpress + 4 utfall bakover + 2 knebøy 1 sett x 5 reps
  • Spensthopp på kasse, 1 sett x 10 reps
  • Kjernerotasjon med vektstang, 1 sett x 12 reps

Gjennomfør 3 runder med 30 sekunders hvile mellom rundene. Det er ingen hvile mellom øvelsene. 

ØVELSENE I DETALJ:

Utfallsklokken

Utfallsklokken styrker ben og rumpe, samt trener koordinasjon, balanse og bevegelighet.

Slik gjør du det: Gå frem med høyre ben rett frem (klokken 12). Press deg tilbake og gå neste gang frem til klokken 1. Frem til og med klokken 6 har du tyngden på høyre bein. Når du går bak til klokken 7 har du tyngden på venstre bein frem til klokken 12 igjen. Bytt retning og gå utfallsklokken baklengs. Ha alltid tyngden på hælene i alle utfallene.

Burpees med 180 graders hopp

Burpees med 180 graders hopp styrker opp hele kroppen med fokus på bryst, skuldre, mage og ben samt øker pulsen realt.

Slik gjør du det: Gjør en armheving. Hopp eksplosivt 180 grader og gjør en armheving (nesen peker nå mot den andre siden). Hopp igjen 180 grader, men mot den andre siden.

Sideplanke med albue mot kne

Sideplanken styrker opp siden av magen, samt trener opp balansen og stabiliteten.

Slik gjør du det: Sett høyre albue i gulvet. Sørg for at albuen er rett under skulderen. Spenn magen og kom med motsatt albue og kne langsomt mot hverandre. Gjenta 6 ganger og bytt deretter side.

1 markløft + 1 skulderpress + 4 utfall bakover + knebøy

En kombinasjonsserie for hele kroppen hvor du trener styrke, balanse og koordinasjon.

Slik gjør du det: Ta opp vektstangen fra gulvet med en stolt holdning. Bøy knærne litt for å kunne ta sats og komme opp med vektstangen i en skulderpress. Plasser vektstangen på skuldrene bak hodet. Gå bakover med venstre fot i et utfallssteg. Gå sammen og kom bak med høyre fot. Gjenta en gang til på hvert ben og gjør så 4 dype knebøy. Press vektstangen over hodet igjen og kom tilbake til utgangsposisjonen. Gjenta hele serien 5 ganger.

Spensthopp på kasse

Spensthopp på kasse trener eksplosivitet, bevegelighet og styrke hovedsakelig i ben og rumpe.

Slik gjør du det: Stå med føttene nærme en høy kasse og hopp opp. Land med hele foten på kassen. Gå ned og hopp opp igjen.

Kjernerotasjon med vektstang

Denne øvelsen styrker opp hele overkroppen med fokus på mage.

Slik gjør du det: Stå på kne på gulvet eller på en matte. Hold vektstangen foran deg med strake armer og hendene i brysthøyde. Før vektstangen til den ene siden og kom tilbake eksplosivt til startposisjonen. Bytt side.

For å lykkes med å gå ned i vekt er riktig kosthold av stor betydning. Les gjerne vår artikkel «Slik bør du spise for å gå ned i vekt» der du får all informasjonen du trenger for å lykkes med din vektnedgang.

SATS er ikke ansvarlig for skader eller andre helsemessige konsekvenser som følge av informasjonen i disse treningsprogrammene. For din egen sikkerhet anbefaler vi at du konsulterer med en lege forut for oppstart av et treningsprogram, for å forsikre deg om at du er ved fullgod helse. Er du usikker på om du har riktig teknikk når du utfører en øvelse kan du ta kontakt med en av våre personlige trenere for å få veiledning.

Nivå Avansert
Utstyr Vektstang, kasse
Fokus Hele kroppen
Muskelgrupper Ben, skuldre, armer, rygg, mage
Tid 40-45 min

Jeg vil sette sammen mitt medlemskap!

Bli medlem