Manglende motivasjon er en av de vanligste årsakene til at vi sliter med å komme oss på trening. Heldigvis finnes det hjelp! En personlig trener booster nemlig motivasjonen din!

Vinner sofaen over joggeskoene? Vanskelig å motivere seg til å trene og vanskelig å vite hvordan du skal holde deg motivert? En personlig trener er en smart investering i egen helse, her er fem gode grunner til å trene med personlig trener.

1. FÅ DEN HJELPEN DU TRENGER

En personlig trener (PT) er en profesjonell treningspartner som effektivt hjelper deg å nå dine mål.

- Første PT-time starter med en samtale, slik at PT’en kan legge opp et opplegg basert på ønsket resultat, sier Atle Arntzen, PT Manager i SATS Norge. Så snart ditt mål for treningen er klart, vil PT´en hjelpe deg med å optimalisere hver eneste trening. Mer målrettet hjelp skal du lete lenge etter!

En PT kan hjelpe deg med alt fra å komme i gang med treningen til å lage spesifikke program for bestemte mål, for eksempel hvis du ønsker å gå ned i vekt eller løpe maraton. Under treningsøktene passer PT’en på at teknikken er på plass og at alle øvelser gjennomføres optimalt.

- Mange tenker kanskje at personlig trening i hovedsak handler om hard styrketrening, men en PT kan bistå med veiledning innen alt fra kosthold og kondisjon, til bevegelighet, mental utvikling og struktur i hverdagen, sier Arntzen.

Bente er en av våre PT-kunder. Hun hater å trene, men gjør det for helsa - og for at hun skal kunne nyte livet:

2. SETTER TRENINGEN DIN I SYSTEM

Først og fremst vil en PT hjelpe deg å sette treningsarbeidet ditt i system. For å kunne sette realistiske mål er det viktig å snakke om din erfaring med trening fra tidligere, eventuelle skader og sykdommer og hva du trenger hjelp til for å nå ditt mål og ikke minst hvilke motiver som ligger bak målene dine, altså hvorfor du ønsker å trene? 

- Å kartlegge hva du selv føler du trenger hjelp til er viktig. Noen trenger hjelp til å bli pushet ut av komfortsonen, andre trenger grunnleggende treningsveiledning etter skader, og noen trenger rett og slett en fast avtale for å klare å motivere seg til trening, sier Arntzen.

Gjennom å systematisere treningen din – både den du gjennomfører med PT og den du utfører på egenhånd – vil du raskere kunne se resultater. Og enda bedre: gjennom systematisert trening unngår du skippertaksmetoden, du får en sterk og sunn kropp hele året!

3. TRENING MED PT GIR RESULTATER

Din PT har hele tiden full kontroll på progresjonen din gjennom å dokumentere alt fra intensitet, belastning og antall repetisjoner. Dette hjelper deg også til å trene riktig på egen hånd.

PT´en kan også ved behov eller om det er ønskelig gjennomføre ulike fysiske tester. Om du skal ned i vekt kan det for eksempel være nyttig og motiverende å måle kroppssammensetning før du starter å trene med PT og en tid etter. Dersom du ønsker ønsker det vil PT´en teste din bevegelighet, styrke og kondisjon, alt for å kunne finne dagens nivå og måle dette på veien mot målet ditt. For mange av våre PT-kunder har det også vært viktig at treningen er tilrettelagt og trygg etter større og mindre skader. Nora kjempet seg tilbake etter en alvorlig ulykke og sier selv at hun ikke hadde klart dette uten hjelp av sin PT.

4. EN SMARTERE VEI TIL MÅLET

Det er få ting som er så motiverende som både å kjenne og få dokumentert at man kommer i bedre form. Det er jo derfor man trener tross alt. Stort sett alle som trener med personlig trener oppnår resultater raskere enn om de trener alene. Hvorfor?

Den kanskje største fordelen med å bruke en PT er at du får skreddersydd trening som passer deg. Skal vi i gang med trening på egenhånd velger man ofte treningsform og øvelser ut ifra hva man allerede er trygg på, og kanskje også litt etter innfallsmetoden? En PT vet hva som skal til, og vil utvide ditt repertoar av øvelser. Etter at dere sammen er blitt enige om målet med treningen, vil PTén skreddersy et treningsopplegg som gir deg et tydelig kart du kan bruke på veien. Det er rett og slett en smartere vei til målet.

- Uansett hvor lite eller mye treningserfaring du har, vil alltid treningen bli bedre når du har en PT til å kvalitetssikre innsatsen, sier Arntzen.

Det personlige møtet med en kompetent trener gjør at du møter opp til trening og yter ditt beste i hver treningsøkt, selv på dager du egentlig kunne tenke deg å gjøre noe helt annet.

5. ALLE KAN BRUKE PERSONLIG TRENER OG DU BESTEMMER SELV HVORDAN OG HVOR OFTE

Våre PT-kunder er veldig forskjellige, både i alder, mål og forutsetninger. Felles for alle er at de ønsker å holde seg i form.

Du bestemmer selv hvor mange ganger du vil trene med en PT. Har du aldri gjort det før, anbefales det å prøve minst tre timer før du tar stilling til om det er noe for deg eller ei. Mens mange bruker personlig trener flere ganger i uka, måned etter måned, bruker andre det i ulike perioder av året og også opp mot spesielle løp, renn etc.

Hvis du vil bli skikkelig inspirert kan du lese saken om Reidun – som nådde klatreveggen i en alder av 87 år!

Lurer du på hva slags PT-time du bør velge? Vårt mest populære produkt er PT60, som omfatter en hel treningsøkt med oppvarming og nedtrapping.

Visste du at alle nye medlemmer i SATS får en gratis time veiledning med personlig trener? Her vil PT´en hjelpe deg med å kartlegge dine målsetninger og ønsker for treningen, samt tilrettelegge et treningsopplegg som sikrer deg progresjon på veien mot målet ditt og gode resultater.