Tren deg til den gode lykkefølelsen

Det er så lite som skal til for at du skal få oppleve gleden, overskuddet og lykkefølelsen du får med litt fysisk aktivitet. Si farvel til den berømmelige dørstokkmila – her får du svar på hvordan trening blir gøy og ukomplisert!
SATS
Kategori
Bedriftshelse

Når kroppen føles tung og sliten, og det er sofaen som frister mest er det vanskelig å finne motivasjonen til å trene.

– Men selv om det ikke frister med tunge økter ligger trøsten i at det ikke skal så mye til for at du skal høste gevinstene av å være i aktivitet, sier PT-ansvarlig i SATS, Atle Arntzen.

Trening gjør deg glad

En av de største gevinstene ved trening, i tillegg til at det er bra for den fysiske helsa, er den gode følelsen av velvære og lykke. Det skyldes blant annet at kroppen frigjør dens eget “lykkehormon” endorfiner etter en treningsøkt. Og det er ikke bare harde økter som skal til, all fysisk aktivitet gir samme effekt.

Det beste er at den gode følelsen ikke bare er kortvarig, for trening gjør deg faktisk glad, gir mer energi og demper følelsen av smerte over tid.

– Visste du at SATS-medlemmer i snitt trener én time mer i uken enn resten av befolkningen? Den nordiske undersøkelsen Health & Happiness* utført av Opinion for SATS viser i tillegg at medlemmene er lykkeligere. Det skal ikke nødvendigvis så mye til, sier Marianne Orderud, markedsdirektør i SATS. 

Så lite trening skal til

Ifølge Helsedirektoratets anbefalinger for fysisk aktivitet, bør voksne være i moderat aktivitet i minst 150 minutter hver uke, eller minst 75 minutter med høy intensitet. Enda mer motiverende blir det når vi bryter det ned i antall minutter hver dag. Så lite som 20-30 minutter aktivitet hver dag vil utgjøre en stor forskjell for din fysiske og psykiske helse!

Å være i moderat aktivitet vil si at du får raskere pust enn vanlig, for eksempel ved hurtig gange. Høy intensitet tilsvarer mye raskere pust enn vanlig, som når du løper.

Når en uke består av 10 080 minutter er det faktisk ikke så vanskelig å sette av tid til trening. Enda enklere blir det om du deler det opp i flere økter, det skal nemlig ikke mange timene til.

– Med andre ord betyr det at du får helsegevinst av bare 2-3 timer trening i uka, sier PT-ansvarlig i SATS, Atle Arntzen.

Forslag til treningsprogram

Den personlige treneren har satt sammen et forslag på hvilke timer og økter du kan delta på for å oppnå de fysiske anbefalingene:

Er det ingen av disse som frister? SATS har Nordens største og varierte utvalg, så du finner garantert det som passer deg - sjekk ut alle våre gruppetimer her

Slik kommer du i gang

Er du helt ny? Da bør du ikke sette deg så høye mål den første økten, men gjør deg heller kjent med senteret. Vi anbefaler alle nye å begynne med en PT Start-time, slik at du får tilpasset et skreddersydd treningsopplegg som best tar hensyn til dine mål, ønsker og preferanser.

På sats.no kan du enkelt se hvilke gruppetimer og konsepter som finnes der du skal begynne å trene. Her kan du i tillegg gjøre deg kjent med senteret på forhånd ved å se bilder og få en oversikt over fasiliteter og praktiske saker som parkering, barnepass og annet. Det er lov å ta en tur innom før du blir medlem! Du må heller ikke være redd for å ta kontakt med de ansatte, de er der for deg.

Slik får du gode treningsvaner

 • Legg treningen inn i kalenderen din så tidlig som mulig, akkurat som du ville gjort med et jobbmøte.

 • Pakk gjerne treningsbagen kvelden før, slik at det ikke glemmes.

 • Snakk med dine nærmeste om planen, slik at ikke noe plutselig kommer i veien.

 • Avtal gjerne med en venn om å trene sammen, og kanskje aller helst tren sammen med andre og få en instruktør til å veilede deg.

 • Til slutt gjelder det å finne aktiviteter du både trives med og mestrer – da blir det enklere å gjøre dette regelmessig.

Tenk godt gjennom ditt mål med treningen, slik at du kan holde fast ved disse positive tankene dersom motivasjonen svinger opp og ned. Husk at den beste treningen er den som blir noe av, og at absolutt all aktivitet er bedre enn ingenting! 

Trening og fysisk aktivitet er ganske enkelt en kur som ikke bare kan forebygge de fleste livsstilssykdommer og gi deg et lengre liv, men også mer energi og overskudd. Når Helsedirektoratet i tillegg konkluderer med at trening reduserer angst, stress og depresjoner i hverdagen er det ikke noe å vente på.

Ta derfor i et tak for kroppen, og lev både lengre og lykkeligere!

SATS er Nordens største treningssenterkjede med en sterk visjon om å spille en viktig rolle for helsen og livskvaliteten til medlemmene våre og i samfunnet.

We will make the Nordic people healthier and happier!

Om SATS:

 • Nordens største treningssenter, med totalt 245 treningssentre

 • 700 000 medlemmer

 • 10 000 ansatte, noe som tilsvarer omkring 2000 heltidsstillinger

 • Tilbyr ca. 120 ulike gruppetreningstimer og spesialutviklede konsepter

 • Egen utdanning og sertifisering av Personlige trenere og Gruppetreningsinstruktører

 • SATS er en del av SATSGROUP som omhandler merkevarene SATS, ELIXIA, FRESH FITNESS, HIYOGA og METROPOLIS

*Undersøkelsen Health & Happiness

Survey 2018 ble utført i februar-mars 2018. Der svarte til sammen 4000 nordmenn, svensker, dansker og finner over 18 år, og totalt 2000 SATS-medlemmer i Norge, Sverige og Finland på spørsmål om trening og helse.