Vær deg selv og tren det du vil!

På friidrettsbanen løp Eric Alberto Marhaug fra Karsten Warholm. Men er det noe han ikke gjør så er det å løpe fra seg selv. Les Erics inspirerende tips til hvordan du får det best på treningen om du faktisk gjør det du vil.
SATS
Kategori
Treningstips

Eric la friidrettskarrieren på hylla da han var på sitt beste på grunn av liten mulighet for utvikling i hjemklubben og også på grunn av skade. Det han tok med seg fra friidretten var at det kreves mye for å bli best, men at

suksess sjeldent kommer om du ikke elsker det du gjør.

For Eric lå fremdeles løping hans hjerte nært og han begynte derfor å jobbe som instruktør på Indoor Running -timene. Etter hvert begynte det å renne inn medlemmer på Erics timer, og hvis du sjekker ut hans hysteriske introduksjon til løpetimene han holder på SATS Schous plass, så skjønner du hvorfor:

I tillegg fant Eric en stor treningsglede i dansetimene på SATS, og disse ville han aldri oppdaget om han ikke hadde et åpent sinn:

- Jeg har heldigvis aldri vært redd for å prøve noe nytt og der ligger vel også nøkkelen for de fleste: våg å prøve noe nytt og ikke bry deg så mye om hva andre måtte mene! Prøv, og kjenn etter: var dette gøy? Glemte du tiden? Er svaret ja, er dette så definitivt riktig for deg!

Medlemmene er mine helter!

Det er ingen tvil om at Eric bobler av energi på trening, både som deltaker og ikke minst som instruktør. Og Eric blir engasjert når han forteller hvor energien hans kommer fra:

- Jeg blir så ydmyk når jeg ser medlemmene stiller opp på mine timer. De ønsker å bruke sin tid på å bli med meg på gruppetime og da skylder jeg dem å gi alt jeg har! Folk skal ikke komme på trening, de skal komme på en opplevelse. Jeg ønsker å skape en fest på mine timer med masse energi og god musikk, og jeg håper jo hver gang at min energi smitter over på medlemmene. Jeg elsker å se medlemmene slippe seg løs – de er mine helter!

Spesielt i dansetimene ser Eric at noen som kommer for første gang kan være litt sjenert og stille seg bakerst i salen. For Eric er det viktig å skape en trygghet fra starten:

- I starten av hver dansetime sier jeg at her er vi for å ha det gøy! La kroppen gjøre det den vil, ikke tenk på at noe er riktig og galt – i dans er alt lov! Og da er det så gøy å se medlemmer slippe seg løs ut i timen, det er en større seier for meg enn gull på friidrettsbanen!

Blåser i treningstrender

Det er hele tiden noen som mener noe om hvordan du skal se ut, hva du skal ha på deg, hva du skal spise. Hva er riktig, hvilken trend er riktig å følge nå? Eric blåser i alle trender, som for øvrig forandrer seg hele tiden og gjør det umulig å følge med uansett. For Eric er svaret enkelt, men han vet det kan være vanskelig i starten:


Det som er riktig er det du vil gjøre! Elsker du å danse, så dans! Ikke tenkt på hva andre måtte mene om det du gjør, hold på med den treningen som gjør deg glad. Kjenner du først på treningsgleden er det lettere å skape en rutine som varer. Og ikke minst får du det bra med deg selv!


Eric skulle også ønske flere kunne se alt de kan, istedetfor å henge seg opp i det ikke kan. Eric selv ble oppdratt til å tro at han kunne klare hva som helst, og det er en lærdom han har tatt med seg videre i livet.

- Jeg liker å tenke at alle faktisk har de samme forutsetninger til å klare hva som helst. At det er mindsettet som er annerledes. Er du flink nok til å fortelle deg selv at du kan klare det? Eller bruker du tankene til å fortelle deg selv at du ikke vil klare det? Hvis du har det riktige mindsettet kan jo hvem som helst klare en backflip om de virkelig ønsker det!

Dette er grunnen til at Eric jobber på SATS; der får han muligheten til å påvirke medlemmer til å se sitt potensiale og ikke minst kjenne etter på hva de egentlig liker å holde på med. Gjør du din greie, og velger en treningsform som gjør deg glad, vil du garantert glede deg til neste økt. Det er Eric selv et levende eksempel på!

Erics fem tips til hvordan du med overbevisning bare gjør din greie på treningssenteret:

  1. Vær ærlig med deg selv – Liker du å gå på gruppetimen du pleier å gå på hver uke, eller er den bare blitt en vane? Kanskje det er den du og din venninne har gått på hver uke i et år, og det er vanskelig å bryte denne rutinen? Har du innerst inne et ønske om å prøve den dansetimen som ser ganske gøy ut? Grav litt i deg selv og kjenn etter på hva du faktisk liker å gjøre.

  2. Blås i alle andres forventinger – Som mann møter man kanskje mange fordommer mot gruppetrening, og spesielt kanskje dansetimer og yogatimer. Hvem er det som har bestemt at menn ikke kan like å danse? Eller at damer ikke skal løfte tunge vekter? Noen vil alltid mene noe, men i ditt liv og i din treningshverdag er det faktisk du som spiller hovedrollen.

  3. Våg å prøve noe nytt – Her gjemmer det seg så mange små mirakler og aha-opplevelser! Du må våge for å vinne! Meld deg på den dansetimen du har lyst til å prøve. Hva er det verste som kan skje? Liker du ikke timen kan du finne en annen, men da har du i alle fall prøvd. Og plutselig ligger favorittimen der og venter på at du skal våge å prøve!

  4. Pepp deg selv opp! Når selvtilliten er på plass er det ingen som stopper deg om du vil peppe deg selv opp før en økt på tredemøllen – la deg gjerne inspirere av min pep-talk! Det er faktisk mange toppidrettsutøvere som har en go to-setning i hodet før konkurranser, og jeg lover deg at ingen av disse forteller seg selv at de ikke kan klare det!

Treningssenteret venter på deg, superstar!