Tone trente seg tilbake til jobb

Store muskelsmerter hindret Tone fra å gjøre jobben hun elsker. Styrketrening ble hennes vei tilbake til sykepleieryrket.
SATS
Kategori
Våre medlemmer

 – Jeg trives veldig godt som sykepleier. Det gir meg mye å jobbe med mennesker, og å hjelpe folk.

Et par år etter endt sykepleierutdanning stoppet kroppen til Tone opp. Skuldrene, nakken og ryggen verket, og de konstante smertene tappet henne for energi. Løftene på sykehuset ble tyngre, og turnusarbeidet tøft. I ett år var hun delvis borte fra jobb. – Å bli sykmeldt var virkelig kjipt. Det er ikke gøy å sitte hjemme når du egentlig vil være i arbeid.

I et fysisk krevende yrke, hvor løft, stell og mye gåing er en del av hverdagen, innså Tone at at noe måtte gjøres for å kunne gjennomføre jobben hun liker så godt. Hun måtte bli sterkere.

Kom i gang med styrketrening

 • Planlegg ukas treningsøkter søndag kveld

 • I begynnelsen er det enklest å ha faste treningsdager

 • Ikke start for tøft

 • Prøv noen av våre treningsøkter online

 • Skriv treningsdagbok

 • Tren for din egen del

 • Definer klare mål for treningen, og tenk nøye gjennom gevinstene av å nå målet ditt

 • Tren med PT

 • Tren med venner og familie

 • Ikke gi opp og vær mentalt forberedt på at det innimellom kommer tunge dager

 • Feire alle seire, belønn deg selv

Mestringsfølelsen er uvurderlig

Hovedmålet var å komme tilbake i jobb, og veien dit startet med styrketrening. Selv om Tone var aktiv som fotballspiller i ungdommen, og sporadisk har gått på gruppetimer, var styrkesonen ukjent territorium. Det har pushet henne, ikke bare fysisk.

– Jeg er en person som helst vil klare ting med en gang. Men heldigvis er jeg så sta at jeg ikke gir meg før jeg har klart det. Med god hjelp fra PT Anna har hun fått tilrettelagt treningen mot smertene. Sammen har de funnet fram til motiverende programmer og øvelser, og hele tiden satt seg små mål underveis.

– Jeg kjente etterhvert at treningsgleden kom tilbake. Jeg hadde lyst til å være i aktivitet, og fikk mer energi. En stund kunne jeg bare gjøre én ting, før jeg måtte rett hjem og legge meg. Men etterhvert ble kreftene flere, og sykmeldingsprosenten mindre. Til slutt var Tone fullt tilbake i jobb, og det har hun vært i 1,5 år. Da det begynte å snu, ga det henne en skikkelig god følelse. En følelse av mestring, rett og slett.

Milepælene motiverer

Merittlisten til Tone blir stadig lenger. Knebøyøvelsene som startet med en lett kettlebell, er nå erstattet med en vekstang tilsvarende halvannen gang kroppsvekten hennes. Lett som bare det tar hun pull-ups med vektbelte, og over 100 kilo i sumomarkløft.

Hvorfor trene med PT?

 • Du lærer deg riktig og effektiv trening slik at du når målene du har satt deg

 • Du kan få både kostholdsanalyse og individuelt tilpassede treningsprogram

 • Du blir nøye fulgt opp gjennom tester og annen dokumentasjon. Slik har PT-en kontroll på progresjonen din

 • Du blir motivert til å yte maksimalt

– De små målene har alt å si for motivasjonen, mener Tone. – Jeg blir stadig overrasket over hva jeg faktisk klarer. Å kjenne at kroppen spiller på lag er fantastisk. Ett av de langsiktige målene Tone satte seg, var å løpe 10-kilometersløypa under Midnight Sun Marathon i Tromsø. I år gjennomførte hun runden for tredje gang.

– Mila virket uoverkommelig i starten. Men så kom juni, og så gikk det faktisk helt fint. I forkant av løpet, veiledet PT Anna henne gjennom intervalløkter og utholdenhetstrening

. At hun ofte sendte oppmuntrende meldinger – også på løpsdagen – roet Tones nerver, som var i helspenn. Det betyr mye å vite at noen tror og heier på deg.

Trening som fristed

Aktivitet har blitt Tones pause – et sted hvor hun henter energi. – Det er et fristed. Min egen verden, hvor jeg trives, og glemmer den ellers hektiske hverdagen. Enten det er en tur på senteret eller fjellet, blir det min time-out.

Når hun nå setter fart mot fjelltoppene rundt Tromsø, er det sjelden hun hiver etter pusten, eller at melkesyra sniker seg innpå. Det har gjort turopplevelsene enda bedre. – Det er greit å ikke være ei sinke på tur, ler hun.

Drømmeduo

Etter tre år sammen med PT Anna, er Tone nå stort sett smertefri – en investering hun aldri ville vært foruten. Nå er hun fullt tilbake i jobb, og har energi til å få en meningsfull fritid. – Mange tenker nok at PT er ensbetydende med å bare presse seg ekstra hardt. Tone er et godt eksempel på at det å trene med PT kan gi overskudd i hverdagen og bedre helse. Livskvalitet, rett og slett, sier Anna.

Vil du også bli sterkere? Her finner du mange av våre treningstilbud for deg som er interessert i styrketrening.