Sunt kosthold | Hva er paleo-dietten? | SATS
Til sats.no
Bli medlem

Hva er paleo-dietten?

Hva er paleo-dietten?

Er du nysgjerrig på paleo-dietten og hva man spiser i forbindelse med dette kostholdet?

SATS
SATS
22. november 2017

Hva er paleo?

Paleo er et kosthold der vi prøver å bruke samme type mat som ble spist i steinalderen. Hvis man kun spiser i samsvar med paleodietten, inkluderer dette frukt, grønnsaker, nøtter, fugl, fisk, viltkjøtt, rødt kjøtt, frø, uraffinert fett og oljer. Målet er helt enkelt å ha et så naturlig kosthold som mulig. Mat som unngås, er blant annet meieriprodukter, korn, raffinert sukker, bearbeidede matvarer og alkohol.

Finnes det noen helsefordeler med paleo?

Siden paleo innebærer å spise en så ren og naturlig kost som mulig, utelukkes bearbeidet mat som er en stor del av den vestlige dietten i dag. Vi spiser mer raffinert sukker, raske karbohydrater og halvfabrikater en noensinne. Fra dette perspektivet er en paleodiett fordelaktig, i og med at dette blir utelukket.

Les også: Spinat gjør deg sterk

Hvilke typer paleo-barer selger SATS?

SATS selger granolabarer og energibarer fra Planet Organic. Felles for dem begge er at de inneholder kun økologiske ingredienser, og de er uten tilsetningsstoffer og raffinert sukker. I stedet er de søtet med dadler og kokosnektar.

Granolabarer finnes i smakene Chocolate Bliss, Caramel Apple Pie og Super Berry. Energibarer finnes i smakene Goji Pumpkin Seed, Coconut Barleygrass, Cacao Brazilnut og Chia Vanilla.

Se vårt utvalg og sett sammen ditt eget medlemskap!

Bli medlem

Mat og helse

Les mer om Mat og helse →