5 gode grunner til å bevege seg 30 minutter hver dag - SATS
Til sats.no
Bli medlem

5 gode grunner til å bevege seg 30 minutter hver dag

5 gode grunner til å bevege seg 30 minutter hver dag

Vil du komme i gang med treningen, men sliter med å sette av tid og finne motivasjon? Vi har gode nyheter; alt som skal til er ti minutter på morgenen, ti minutter i lunsjen og ti minutter på vei hjem fra jobb!

SATS
SATS
17. desember 2020

Med bare 30 minutter fysisk aktivitet i løpet av dagen oppnår du langsiktige helsegevinster for både kroppen og hodet ditt. Disse 30 minuttene kan du dele opp i bolker gjennom hele dagen og da virker det jo mer oppnåelig, ikke sant?

Viktigere enn noen gang å være fysisk aktiv

I følge Helsedirektoratet er så mange som 70 prosent av den norske befolkningen fysisk inaktive. Kanskje enda mer bekymringsverdig er stillesittingen. En undersøkelse gjennomført av Gymnastik- og Idrottshögskolan i Gøteborg blant kontoransatte viste at de aller fleste satt farlig mye stille ut fra et helseperspektiv. I snitt satt man så mye som 10 timer hver dag.

Korona med stengte treningssentre har gjort at mange sliter med å holde i gang treningen. Blir du medlem i SATS har du tilgang til et bredt utvalg av digitale treningsmuligheter, vi ønsker å gjøre det enkelt for deg å holde deg i aktivitet uansett om du vil trene på treningssenteret eller hjemme.

Ikke medlem på SATS? Kom igang med gode treningsrutiner idag!

Bli medlem

 

Sjekk her hva ti minutters aktivitet tre ganger om dagen gjør for din fysiske og mentale helse:

1.       Reduserer risikoen for muskel- og skjelettplager

Muskel- og skjelettplager er den vanligste årsaken til sykemeldinger i Norge. Plagene kommer når belastningen på kroppen blir for stor eller når for eksempel for mye stillesitting fører til at muskler og ledd ikke får nok av den naturlige bevegelsen i løpet av en arbeidsdag.

Dersom du reiser deg fra pulten i ti minutter og gjør noen enkle øvelser, vil dette øke blodsirkulasjonen, du får bevegelse i muskler og ledd og gir også kroppen avspenning.

Visste du at bare fire minutters fysisk aktivitet gir deg økt oppmerksomhet i én time etterpå?

Test vår 2 minutters kontortrening – perfekt på hjemmekontoret!

Ikke glem styrketreningen! Helsedirektoratet anbefaler at to av ukens økter er styrketrening.

2.      Reduserer risikoen for hjerte- og karsykdommer

Å holde seg aktiv i 30 minutter hver dag reduserer risikoen for overvekt, som igjen reduserer risikoen for livsstilssykdommer som forhøyet kolesterol, forhøyet blodtrykk, hjerteinfarkt, hjerneslag etc. Som forebygging av hjerte- og karsykdommer er det viktig at du tre ganger i uken utfører aktivitet som får opp pulsen og dermed styrker hjertet ditt.

3.      Beskytter mot depresjon og demens

Et aktivt liv beskytter deg mot depresjon og demens – visste du at så lite som én gåtur i uken på én time kan forebygge depresjon? Og hvis du går en halvtime hver dag reduserer du også risikoen for demens med inntil 50 prosent.

4.     4 minutters fysisk aktivitet gir deg økt oppmerksomhet i én time etterpå

Hjernen er mest sannsynlig det organet som påvirkes mest av fysisk aktivitet. Fysisk aktivitet har en positiv effekt på stressmestring, læring, hukommelse, kreativitet, konsentrasjon og intelligens. Og den gode nyheten er altså at fysisk aktivitet har både varige og umiddelbare effekter på hukommelsen din!

Forskning viser at du ved å trene 30 minutter 3 ganger i uken henter ut kanskje så mye som 90 % av helsegevinstene på hjernen.

5.      Trening gjør deg lykkelig!

Fysisk aktivitet gir også en umiddelbar effekt på hjernen vår i form av frigjøring av endorfiner og dopamin, som begge gir oss en lykkerus og økt energi. Det skal rett og slett mye til for ikke å ha glede av litt fysisk aktivitet!

Klarer hjerneforsker Ole Petter Hjelle å overbevise deg på tre minutter om å trene idag? Lytt og test her!

 

 

Kilder:

  • www.helsedirektoratet.no
  • Ole Petter Hjelle, «Sterk hjerne med aktiv kropp»
  • «Fysiskt aktivitetsmönster och hälsosamma hjärnfunktioner», Gymnastik- och idrottshögskolan

Se vårt utvalg og sett sammen ditt eget medlemskap!

Bli medlem

Trening

Les mer om Trening →