Når kommer egentlig treningsgleden

Hvis du står der i gruppetreningssalen og lurer på når treningsgleden skal komme er det kanskje på tide å stille seg spørsmålet: hva synes jeg egentlig er gøy å drive med?
SATS
Kategori
Treningstips

Lotte Skullerud, personlig trener ved SATS Ullevål Stadion, har ett viktig hovedfokus når hun skal gi andre tips om trening:

- Finn noe du synes er gøy, en aktivitet du liker og gleder deg til – så kommer treningsgleden helt av seg selv!

Lotte har vært personlig trener i flere år og erfarer at de som lykkes med treningen sin er de som finner veien mot målet gjennom treningsglede.

- Hvis ikke trening er morsomt og lystbetont, vil man stadig finne på unnskyldninger for ikke å trene. Finner du derimot en treningsform du liker, skal det mye til for at du dropper trening.

Hvordan finner man ut hva man liker?

Det er enkelt å fortelle andre at de skal finne noe de liker, men hva om du bare ikke har peiling på hva du egentlig liker av aktiviteter? Mange opplever at det nesten blir for mye å velge mellom: gruppetimer som får opp pulsen, gruppetimer som får ned pulsen, sykkeltimer, dansetimer, personlig trenere og ikke minst egentrening med et stort utvalg av apparater som i seg selv er nok til å få pulsen til å stige.

Lotte anbefaler og oppmuntrer deg til å våge å prøve noe nytt. I stedet for å tenke på hva treningen skal gi av effekt, er det viktigere å teste litt forskjellig for å se hvor ditt treningshjerte banker hardest.

Lotte brukte selv tid på å finne treningsgleden, etter at hun sluttet med dans i en alder av 18 år.

- Dans var min idrett, der lå min lidenskap. Da den forsvant sluttet jeg med all aktivitet før jeg innså at jeg måtte gjøre noe. Jeg prøvde mye forskjellig, men det var først da jeg åpnet døren til en Zumbatime at jeg kjente at treningshjertet mitt svulmet igjen!

-Denne gangen skal jeg få det til!

Noen ganger er skamterskelen like stor som dørstokkmila. Denne s