Ashtanga Vinyasa Yoga

Intensitet

Koreografi

Utholdenhet

Styrke

Fleksibilitet

Balanse

Ashtanga Vinyasa Yoga er en dynamisk yogaform hvor du gjøre en fast sekvense med yogastillinger. Serien av yoga stillinger vil utvikle og øke din styrke, utholdenhet og fleksibilitet

Ashtanga Vinyasa Yoga er for alle som vil gjøre en dynamisk form for yoga som styrke hele kroppen, gjør deg mer fleksibel og utholdende. Klassen avsluttes med en dyp avspenning. Kom å erfare kraften i det å holde fokus og å puste i takt med alle bevegelser.
Vi underviser Ashtanga Vinyasa Yoga i tråd med det tradisjonelle formatet og sekvensen. Denne klassen er fra første serien i Ashtanga systemet, også kalt Primary Serie. Klassen starter med solhilsener, A og B, fortsetter med forskjellige stående stillinger, sittende stillinger og avsluttes med noen opp ned øvelser og avspenning. Hele serien av yogastillinger er linket sammen med Vinyasa’s, bevegelser i takt med pusten og du går fra en stilling til en annen med faste, flytende bevegelser.
Den originale årsaken for å gjøre Ashtanga yoge, var å rense kropp og sinn. Denne yogastilen ble introdusert til vesten gjennom elever av den nå avdøde grunnleggeren K. Sri Pattabhi Jois. Da David Williams og Nancy Gilgoff brakt Jois til å undervise i USA, så vi den første spiren til at Ashtanga skulle bli spredt i snart hele verden. Pattabhi Jois døde i 2009, men institutet han etablert i Mysore, India, drives videre av hans barnbarn K. Sharat Jois. Ashtanga Vinyasa Yoga fortsetter tradisjonen ved at mange fantastiske lærere fortsetter å undervise denne yogaformen. I tillegg til K. Sharat Jois, så kan vi nevne navn som Manju Jois, Nancy Gilgoff, David Swenson, John Scott, Eddie Stern, Kino Mcgregor og mange andre internasjonale og nordiske velrenomert lærere. Denne yogastilen er også opphavet til mange andre former for yoga, for eksempel; Vinyasa Flow Yoga, Yoga for Athletes og Power Yoga. Det er en form for yoga som gjøres over hele verden, av begge kjønn og av mange forskjellige aldersgrupper. En stor fordel med Ashtanga Yoga er at når du først har blitt kjent med sekvensen og stillingen, kan du delta på klasser hvor som helst i verden. Serien og yoga stillingene vil alltid være det samme.

Relatert trening

Yoga Flow

Yoga Flow er en deilig dynamisk yogatime hvor du får brukt hele kroppen. I denne timen gjør vi grunnleggende yogaøvelser i takt med pusten, hvor vi introduserer enkle stillinger med stor variasjon. Instruktøren tilpasser stillingene til alle nivåer, slik at du kan velge hvilket nivå og hvilken variant av stillingen du vil gjøre. Når du har trent Yoga Flow over tid, vil du få til stadig mer og kunne gå dypere inn i stillingene. På yogatimer må du bruke egen yogamatte. Du får kjøpt yogamatte hos oss på SATS.

Kompletterande trening

Yin Yoga

En rolig og stille yoga time som gir deg fleksibilitet og ro i kropp og sinn. Du vil få et verktøy som gir mulighet for hvile og avspenning for muskler, bindevev, nervesystemet og dine tanker. På yogatimer må du bruke egen yogamatte. Du får kjøpt yogamatte hos oss på SATS.

Jeg vil sette sammen mitt medlemskap!

Bli medlem