Aprikosfylte kyllingfileter med mangosaus
Tørkede aprikoser inneholder jern, som trengs for et godt oksygenopptak. Mangosausen er rik på C-vitaminer og hjelper kroppen med å ta opp jernet.
Ingredienser for 4 pers
Aprikosfylte kyllingfileter:
800 g kyllingfilet
1 ½ ts rapsolje til steking
1 ½ krm salt
1 ½ krm svart pepper
12 tørkede aprikoser
½ krukke basilikumblad
1 ½ ts rapsolje
Mangosaus:
100 g fersk/frossen mango
2 dl lett crème fraiche
1 ts flytende honning
1 krm salt
1 krm svart pepper
Tilbehør:
4 dl råris (eller fullkornsris)
100 g babyspinat
1 ½ ss olivenolje
Slik gjør du
Kok rårisen (eller fullkornsrisen) i henhold til anvisningene på pakken.
Aprikosfylte kyllingfileter: Sett ovnen på 150 °C. Stek kyllingfiletene i rapsolje ca. 2–3 minutter på hver side til de får litt farge. Krydre med salt og pepper. Grovhakk aprikosene og basilikumbladene mens kyllingen stekes. Skjær et snitt i kyllingfiletene og fyll dem med aprikoser og basilikumblad. Hell over litt rapsolje og la dem stekes ferdige i ovnen i ca. 15 minutter.
Mangosaus: Miks biter av mango med crème fraiche og flytende honning, og smak til med salt og svart pepper.
Skyll spinaten og ha litt olivenolje over.
Server kyllingfiletene med råris (eller fullkornsris), mangosaus og babyspinat.
Se vårt utvalg og sett sammen ditt eget medlemskap!
Bli medlem