Aprikosfylte kyllingfileter med mangosaus - SATS
Til sats.no
Bli medlem

Aprikosfylte kyllingfileter med mangosaus

Tørkede aprikoser inneholder jern, som trengs for et godt oksygenopptak. Mangosausen er rik på C-vitaminer og hjelper kroppen med å ta opp jernet.

SATS
SATS
15. juni 2017

Ingredienser for 4 pers

Aprikosfylte kyllingfileter:
800 g kyllingfilet
1 ½ ts rapsolje til steking
1 ½ krm salt
1 ½ krm svart pepper
12 tørkede aprikoser
½ krukke basilikumblad
1 ½ ts rapsolje

Mangosaus:
100 g fersk/frossen mango
2 dl lett crème fraiche
1 ts flytende honning
1 krm salt
1 krm svart pepper


Tilbehør:
4 dl råris (eller fullkornsris)
100 g babyspinat
1 ½ ss olivenolje

Slik gjør du

Kok rårisen (eller fullkornsrisen) i henhold til anvisningene på pakken.

Aprikosfylte kyllingfileter: Sett ovnen på 150 °C. Stek kyllingfiletene i rapsolje ca. 2–3 minutter på hver side til de får litt farge. Krydre med salt og pepper. Grovhakk aprikosene og basilikumbladene mens kyllingen stekes. Skjær et snitt i kyllingfiletene og fyll dem med aprikoser og basilikumblad. Hell over litt rapsolje og la dem stekes ferdige i ovnen i ca. 15 minutter.

Mangosaus: Miks biter av mango med crème fraiche og flytende honning, og smak til med salt og svart pepper.

Skyll spinaten og ha litt olivenolje over.

Server kyllingfiletene med råris (eller fullkornsris), mangosaus og babyspinat.

Aprikosfylte kyllingfileter med mangosaus og råris

Se vårt utvalg og sett sammen ditt eget medlemskap!

Bli medlem

Mat og helse

Les mer om Mat og helse →