Blåbærpai - SATS
Til sats.no
Bli medlem

Blåbærpai

Denne sunne blåbærpaien kan du lage med både friske og frosne blåbær. Paien får søtsmaken av ferske dadler og kardemomme tilfører en deilig smak av boller i bunnen.

SATS
SATS
11. februar 2021

Blueberry-Pie_inspo.jpg

DETTE TRENGER DU TIL BUNNEN:

  • 2 dl havregryn
  • 1,5 dl hvetemel
  • 1 dl mandelmel
  • 2 dl ferske dadler (husk å fjerne stenene)
  • 1/2 - 1 dl vann, avhengig av hvor saftige dadlene er
  • 1 ss melkefri margarin eller kokosolje
  • 1 klype salt og kardemomme

SLIK GJØR DU:

  1. Forvarm ovnen til 200°.
  2. Miks alle ingrediensene til bunnen i en kjøkkenmaskin eller en håndmikser.
  3. Smør paiformen og trykk deigen ned i formen.
  4. Forstek bunnen i ca 10-15 minutter imens du forbereder blåbærfyllet og smuldrefyll.
  5. Miks i ss potetmel med ca 4,5 dl blåbær (friske eller frosne) og tilsett søtning (sukker, kokos-søtning, stevia etc.).

FORBERED SMULDREFYLL:

  • 1 ss melkefri margarin
  • 1/2 dl havregryn
  • 2 ss hvetemel
  • 2 ss stevia / kokos-søtning /sukker

Miks med en stavmikser til et smuldrefyll. Hell blåbærmiksen over den forstekte bunnen og dryss smuldrefyllet over. 

Stek videre på 200° i ca 30 minutter.

Dekorer med blåbær, spiselige blomster etc. Nyt!

PS: Hvis du ønsker en glutenfri pai, bruk glutenfri havregryn og hvetemel.

Se vårt utvalg og sett sammen ditt eget medlemskap!

Bli medlem

Mat og helse

Les mer om Mat og helse →