Blåbærpai
Denne sunne blåbærpaien kan du lage med både friske og frosne blåbær. Paien får søtsmaken av ferske dadler og kardemomme tilfører en deilig smak av boller i bunnen.
DETTE TRENGER DU TIL BUNNEN:
- 2 dl havregryn
- 1,5 dl hvetemel
- 1 dl mandelmel
- 2 dl ferske dadler (husk å fjerne stenene)
- 1/2 - 1 dl vann, avhengig av hvor saftige dadlene er
- 1 ss melkefri margarin eller kokosolje
- 1 klype salt og kardemomme
SLIK GJØR DU:
- Forvarm ovnen til 200°.
- Miks alle ingrediensene til bunnen i en kjøkkenmaskin eller en håndmikser.
- Smør paiformen og trykk deigen ned i formen.
- Forstek bunnen i ca 10-15 minutter imens du forbereder blåbærfyllet og smuldrefyll.
- Miks i ss potetmel med ca 4,5 dl blåbær (friske eller frosne) og tilsett søtning (sukker, kokos-søtning, stevia etc.).
FORBERED SMULDREFYLL:
- 1 ss melkefri margarin
- 1/2 dl havregryn
- 2 ss hvetemel
- 2 ss stevia / kokos-søtning /sukker
Miks med en stavmikser til et smuldrefyll. Hell blåbærmiksen over den forstekte bunnen og dryss smuldrefyllet over.
Stek videre på 200° i ca 30 minutter.
Dekorer med blåbær, spiselige blomster etc. Nyt!
PS: Hvis du ønsker en glutenfri pai, bruk glutenfri havregryn og hvetemel.
Se vårt utvalg og sett sammen ditt eget medlemskap!
Bli medlem