Cæsarsalat - SATS
Til sats.no
Bli medlem

Cæsarsalat

Rapsolje, som finnes i dressingen i denne retten, er et godt nordisk alternativ til olivenolje, med et høyere innhold av omega-3 og omega-6. Begge disse fettsyrene er livsviktige og essensielle, dvs. at vi er nødt til å få dem i oss via kosten.

SATS
SATS
10. juni 2017

Ingredienser for 4 pers

750 g kyllingfilet
2 ts rapsolje til steking
1 ½ krm svart pepper
1 ½ krm salt
1 rødløk
1 romanosalat
1 pk cherrytomater (250 g)
8 skiver grovbrød
5 g smør/margarin per skive

Cæsardressing:
1 dl rapsolje
1 ts hvitvinseddik
1 ts dijonsennep
1 hvitløksfedd
3 eggeplommer
1 dl revet parmesan
1 krm salt
1 krm svart pepper

Toppes med:
1 dl revet parmesan

Slik gjør du

Skjær kyllingen i skiver og stek i rapsolje i ca. 6−7 minutter til den er gjennomstekt og har fått litt farge. Salt og pepre.

Cæsardressing: Bland sammen rapsolje, hvitvinseddik, sennep, hvitløk og eggeplommer. Tilsett revet parmesan og smak til med salt og pepper.

Strimle rødløk og kutt salat og cherrytomater. Legg grønnsakene i en skål eller direkte på tallerkenen, og topp med kylling, dressing og revet parmesan og server med brød.

Cæsarsalat

Se vårt utvalg og sett sammen ditt eget medlemskap!

Bli medlem

Mat og helse

Les mer om Mat og helse →