Chililaks med ovnsbakte grønnsaker - SATS
Til sats.no
Bli medlem

Chililaks med ovnsbakte grønnsaker

Et næringstett måltid rikt på livsviktige flerumettede fettstoffer: omega-3 fra laksen og omega-3 og -6 fra rapsoljen. Den hjemmelagde sweet chili-sausen er lett å lage og inneholder ingen kunstige tilsetninger.

SATS
SATS
10. april 2017

Ingredienser for 4 pers

Ovnsbakte grønnsaker:
1 ⅓ kg mandelpotet
1 rød paprika
1 purreløk
2 ss rapsolje
1 ½ krm salt
1 ½ krm svart pepper

Chilisaus:
1 rød chili
1 hvitløksfedd
3 ss honning
1 ss hvitvinseddik

800 g laksefilet
1 ½ krm salt
1 sitron, i skiver
2 dl matyoghurt

Slik gjør du

Sett ovnen på 200 °C.

Ovnsbakte grønnsaker: Kutt mandelpoteter og paprika i terninger, og strimle purreløk. Legg på en bakeplate og ha over rapsolje, salt og pepper.

Chilisaus: Finhakk chili, riv eller press hvitløk og la det småkoke sammen med honning og hvitvinseddik i ca. 1−2 minutter. Hell chilisausen over grønnsakene.

Plasser laksen midt blant grønnsakene, salt og legg over sitronskiver. La alt stå i ovnen i ca. 20 minutter. Server med litt matyoghurt.

Chililaks med ovnsbakte grønnsaker

Se vårt utvalg og sett sammen ditt eget medlemskap!

Bli medlem

Mat og helse

Les mer om Mat og helse →