Enkel laksepasta med brokkolisaus - SATS
Til sats.no
Bli medlem

Enkel laksepasta med brokkolisaus

Når man trener, belastes skjelettet, noe som gjør at det brytes ned for så å bygges opp igjen til en tettere, mer solid benstruktur. Denne retten er rik på både kalsium og D-vitamin som trengs til skjelettets gjenoppbygging.

SATS
SATS
20. april 2017

Ingredienser for 4 pers

375 g brokkoli
11 dl fullkornsmakaroni (400 g)
700 g fersk laksefilet
½ terning grønnsaksbuljong
2,5 dl vann
2,5 dl lett crème fraiche
saft fra ½–1 limefrukt
2 krm salt
½ krm nymalt svart pepper

Slik gjør du

Kok opp vann og ha i pastaen. Kokes som angitt på pakken, men uten salt. Kok opp vann i en stor kasserolle til brokkolien, smuldre i buljongterningen. Skyll brokkolien og del den i små buketter. Legg i kokende vann og la trekke i ca. 3–4 minutter. 
Skjær laksen i tynnere skiver.

La brokkolien være i kasserollen og hell av slik at det er igjen ca. 2 dl kokevann. Rør i crème fraiche og varm opp igjen på svak varme. Smak til med lime, salt og pepper.

Varm olje i en stekepanne. Salt og pepre laksen og stek den med en gang. Server straks med pasta og brokkolisaus.

laksepasta med brokkolisaus

Se vårt utvalg og sett sammen ditt eget medlemskap!

Bli medlem

Mat og helse

Les mer om Mat og helse →