Enkel laksepasta med brokkolisaus
Når man trener, belastes skjelettet, noe som gjør at det brytes ned for så å bygges opp igjen til en tettere, mer solid benstruktur. Denne retten er rik på både kalsium og D-vitamin som trengs til skjelettets gjenoppbygging.
Ingredienser for 4 pers
375 g brokkoli
11 dl fullkornsmakaroni (400 g)
700 g fersk laksefilet
½ terning grønnsaksbuljong
2,5 dl vann
2,5 dl lett crème fraiche
saft fra ½–1 limefrukt
2 krm salt
½ krm nymalt svart pepper
Slik gjør du
Kok opp vann og ha i pastaen. Kokes som angitt på pakken, men uten salt. Kok opp vann i en stor kasserolle til brokkolien, smuldre i buljongterningen. Skyll brokkolien og del den i små buketter. Legg i kokende vann og la trekke i ca. 3–4 minutter.
Skjær laksen i tynnere skiver.
La brokkolien være i kasserollen og hell av slik at det er igjen ca. 2 dl kokevann. Rør i crème fraiche og varm opp igjen på svak varme. Smak til med lime, salt og pepper.
Varm olje i en stekepanne. Salt og pepre laksen og stek den med en gang. Server straks med pasta og brokkolisaus.
Se vårt utvalg og sett sammen ditt eget medlemskap!
Bli medlem