Falafelwrap med aubergine- og tomatsaus - SATS
Til sats.no
Bli medlem

Falafelwrap med aubergine- og tomatsaus

Kikertene inneholder mye folat, den naturlige formen av vitamin B9. Som tilskudd kalles vitamin B9 folsyre. Dette vitaminet er viktig for blodproduksjonen og for stoffskiftet i cellene, og er ekstra viktig for deg som er eller kan bli gravid.

SATS
SATS
09. mai 2017

Ingredienser for 4 pers

Falafel:
3 dl tørkede kikerter, IKKE hermetiske eller kokte
1 gul løk
½ potte fersk koriander
2 ts spisskum
1 potte fersk kruspersille
1 ts salt
0,5 dl rapsolje til steking

Aubergine- og tomatsaus:
200 g hakkede tomater
¼ aubergine (70 g)
2 ss rapsolje 
½ ts salt 
Malt svart pepper

Tilbehør:
4 ss naturell yoghurt, 3,4 %
8 salatblader 
1 rødløk
8 libabrød, alternativt pitabrød (cirka 70 g per stk.)

Slik gjør du

Falafel: Begynn med å bløtlegge kikertene i cirka 12 timer.

Skyll kikertene og la vannet renne av. Bland kikertene i en blender sammen med krydder. Bland deretter inn gul løk og persille. Deigen skal fremdeles være litt grynete, men formbar. La gjerne deigen stå i romtemperatur for å tørke litt. Form små boller som klemmes litt flate ved steking. Stek i 2–3 minutter på hver side i rapsolje. 

Aubergine- og tomatsaus: Skjær aubergine i tynne skiver, salt lett. Stek skivene i olje til de er gyllenbrune. Tilsett hakkede tomater. Smak til med salt og pepper.

Server falafel i brød sammen med salatblad, aubergine- og tomatsaus, tynne rødløkskiver og yoghurt.

Falafelwrap med aubergine- og tomatsaus

Se vårt utvalg og sett sammen ditt eget medlemskap!

Bli medlem

Mat og helse

Les mer om Mat og helse →