Falafelwrap med aubergine- og tomatsaus
En deilig wrap som er super for deg som er på farten!
Kikertene inneholder mye folat, den naturlige formen av vitamin B9. Som tilskudd kalles vitamin B9 folsyre. Dette vitaminet er viktig for blodproduksjonen og for stoffskiftet i cellene, og er ekstra viktig for deg som er eller kan bli gravid.
Ingredienser for 4 pers
Falafel:
3 dl tørkede kikerter, IKKE hermetiske eller kokte
1 gul løk
½ potte fersk koriander
2 ts spisskum
1 potte fersk kruspersille
1 ts salt
0,5 dl rapsolje til steking
Aubergine- og tomatsaus:
200 g hakkede tomater
¼ aubergine (70 g)
2 ss rapsolje
½ ts salt
Malt svart pepper
Tilbehør:
4 ss naturell yoghurt, 3,4 %
8 salatblader
1 rødløk
8 libabrød, alternativt pitabrød (cirka 70 g per stk.)
Slik gjør du
Falafel: Begynn med å bløtlegge kikertene i cirka 12 timer.
Skyll kikertene og la vannet renne av. Bland kikertene i en blender sammen med krydder. Bland deretter inn gul løk og persille. Deigen skal fremdeles være litt grynete, men formbar. La gjerne deigen stå i romtemperatur for å tørke litt. Form små boller som klemmes litt flate ved steking. Stek i 2–3 minutter på hver side i rapsolje.
Aubergine- og tomatsaus: Skjær aubergine i tynne skiver, salt lett. Stek skivene i olje til de er gyllenbrune. Tilsett hakkede tomater. Smak til med salt og pepper.
Server falafel i brød sammen med salatblad, aubergine- og tomatsaus, tynne rødløkskiver og yoghurt.
Se vårt utvalg og sett sammen ditt eget medlemskap!
Bli medlem